Moeizame vijfde dag eerste bezichtiging KWPN-hengstenkeuring

Moeizame vijfde dag eerste bezichtiging KWPN-hengstenkeuring

0 677
Edward Gal - GLOCK's Toto Jr NK Dressuur 2020
Edward Gal - GLOCK's Toto Jr NK Dressuur 2020 © DigiShots

In tegenstelling tot eerdere dagen kon de KWPN-hengstenkeuringscommissie vandaag geen royale groep hengsten aanwijzen voor de tweede bezichtiging. Van GLOCK’s Toto Jr. mogen er drie door.

Moeizaam

“Het is moeilijk om er precies de vinger op te leggen waarom het vandaag een wat moeizame dag was. Uit meerdere groepen hebben we geen hengsten kunnen aanwijzen en in totaal zijn we uitgekomen op zeven geselecteerde hengsten. Die zeven passen absoluut binnen de collectie voor de tweede bezichtiging, maar over het algemeen was het vandaag toch wel behoorlijk zoeken”, licht Bert Rutten toe.

Totials-zonen

De Totilas-zonen GLOCK’s Toto Jr (3) en Governor (2) kregen meerdere zonen geselecteerd en dat lukte ook In Style (2) vandaag. “Op het straatje hebben we al best wat opmerkingen moeten maken op de correctheid van het fundament en over het algemeen misten we te vaak het bergopwaartse in beweging. Dat neemt niet weg dat de paarden die op dat punt vandaag tekort schoten niet kunnen uitgroeien tot goede sportpaarden, maar we zijn aan het selecteren voor de fokkerij en daarbij is alleen de natuurlijke aanleg relevant.”

Bekijk hier de uitslagen van vandaag.

Bron: KWPN

Reacties