Mirjam Bierings over verkoop FFW88: ‘Dat was moeilijk, maar ik hoop dat...

Mirjam Bierings over verkoop FFW88: ‘Dat was moeilijk, maar ik hoop dat hij het goed gaat doen’

Rob Heyligers ffw88

Mirjam Bierings verkocht na 9 jaar haar succespaard FFW88 (v.Azteca VDL) aan het Springpaarden Fonds Nederland. De ruin werd voorheen uitgebracht door Rob Heijligers en vertrok gisteren naar de stallen van Jeroen Dubbeldam.

Roblesse

Voor Bierings begon het succesverhaal van FFW88 met zijn moeder Roblesse ten Eyckenen (v.Non Stop). “Zij was actief in de springsport en had één keer 1.40m gelopen”, begint Bierings. “Dat resultaat is helaas nooit geregistreerd omdat de wedstrijdorganisatie failliet ging, maar er was wel veel vraag naar Roblesse. Klanten hebben haar uitgeprobeerd en daarbij kwam ze heel ongelukkig ten val in de driesprong. Dat is nooit meer helemaal goed gekomen, dus hebben we haar ingezet voor de fokkerij. Een paar jaar later ging ik echter scheiden en hebben we de paarden verdeeld. Mijn ex heeft Roblesse toen overgenomen en verkocht aan Ied van Breukelen in Kornhorn.”

Fokker Van Breukelen

Ied van Breukelen fokte meerdere veulens uit Roblesse, waarvan er een momenteel op internationaal 1.40-niveau loopt in Finland. Ook de andere veulens lopen minimaal op 1.30-niveau in de sport. “Ik heb Ied gebeld en gevraagd om het mij als eerste te laten weten als ze Roblesse ooit zou verkopen. Het is nu 9,5 jaar geleden dat Ied me opbelde, en vertelde dat Roblesse te koop was. Ik heb direct de trailer aangepikt en ben naar Groningen gereden om die merrie op te halen. Ze was toen drachtig van Azteca VDL en FFW88 is bij ons geboren.”

‘Effe wachten!’

Bierings’ succespaard zal zijn carrière voortzetten onder de naam Forever SFN, ondanks dat hij werd geboren als FFW88. “Roblesse veulende staanderbeens, dat had ik nog nooit meegemaakt. Ik zag FFW88 vallen, hij viel op zijn neus, stond niet op en bloedde uit zijn neus. Er was bezoek bij mij en ik zei tegen hen: ‘effe wachten!’, zodat ik eerst de dierenarts kon bellen. Dat bracht me op het idee om het veulen FFW88 te noemen. Gelukkig is het na die val allemaal goed gekomen met hem. Hij was enkel een tand verloren, dat was een komisch gezicht.”

Zelf getraind

FFW88 groeide op in de stallen van Bierings, die hem ook altijd zelf is blijven trainen. “Hij is bij in de groep opgegroeid en als driejarige hebben we hem zadelmak gemaakt. Martien Adelaars heeft hem zijn eerste sprongen laten maken, toen al sprong hij met heel veel reflex. Uiteindelijk ben ik bij Rob terecht gekomen, die FFW88 één keer in de week reed. De andere dagen trainde ik hem thuis zelf. In de lagere parcoursen was hij altijd foutloos, maar niet heel erg opvallend. Toen het hoger werd en hij bleef winnen, vroegen er steeds meer mensen naar hem. Ik ben er altijd voor gegaan dat hij in Nederland zou blijven, dat had ik het liefste. Daarnaast wilde ik niet dat hij door veel verschillende mensen geprobeerd zou worden, dus hield ik de kopers af.”

Emile Hendrix

Daar kwam verandering in toen Bierings werd benaderd door Emile Hendrix. “Hij vroeg me eens na te denken over het SFN, en wie ik er dan graag als ruiter op zou zien. Ik antwoordde dat Jeroen Dubbeldam me een goede combinatie leek. Emile stelde voor om eens een afspraak met Jeroen te maken en zo geschiedde. Jeroen reed geweldig met FFW88 en hij sprong super. Toen heeft het SFN hem voor 75% aangekocht, het overige gedeelte blijft in mijn eigendom.”

Moeilijk

Maandag is FFW88 vertrokken naar zijn nieuwe stal in het Twentse Weerselo. “Dat was wel even moeilijk. Ineens was er een lege stal toen ik thuiskwam en toen ik vanochtend ging voeren. Maar hij staat daar hartstikke mooi en ik denk dat Jeroen er heel goed voor is. We houden contact en ik ga zo vaak mogelijk naar hem kijken, dan hoop ik maar dat hij het heel goed gaat doen. Om hem op te volgen heb ik nog verschillende nakomelingen van Roblesse, waaronder een vierjarige Harley VDL en een driejarige Quasimodo, die sprekend op FFW88 lijkt. Ik heb met Rob een hele mooie tijd gehad en ik hoop dat we samen de volgende FFW88 klaar kunnen maken!”

Zie ook: SFN II koopt FFW88: “Jeroen Dubbeldam wil hem graag op stal hebben”

Vandaag nog een dag met je vriendjes in de wei en morgen naar Weerselo❤️

Geplaatst door Mirjam Bierings op Zondag 7 juli 2019

Bron: Hoefslag/Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan.

Foto: DigiShots

Reacties