Millennium-zoon Milford VDL naar Adelinde Cornelissen

Millennium-zoon Milford VDL naar Adelinde Cornelissen

Adelinde Cornelissen met Governor (v. Totilas). ©DigiShots
Adelinde Cornelissen met Governor (v. Totilas). ©DigiShots

Adelinde Cornelissen heeft de 4-jarige hengst Milford VDL onder het zadel gekregen. De amazone heeft de zoon van Millennium ongeveer een maand op stal, bevestigt Wiebe Yde van de Lageweg.

“Adelinde heeft Milford VDL een maand geleden ongeveer geprobeerd,” vertelt Van de Lageweg. “Zij en haar partner Aris van Manen zagen zijn potentie als sportpaard en het plan is dat zij hem ook op wedstrijd uit zal brengen.”

Mooi gefokt

De zwarte hengst is volgens Van de Lageweg mooi gefokt met vrij bloed. “Hij heeft een mooi model en komt uit een goede moederlijn (mv is Sir Donnerhall I). Hij heeft in Duitsland een goede verrichting gelopen en is volgens ons voor de fokkerij interessant. Het kan maar zo dat hij in de toekomst ook bij het KWPN wordt aangeboden.”

“Milford is hartstikke leuk!”,  reageert Adelinde Cornelissen. “Hij heeft een super karakter en veel instelling. Hij is heel lichtvoetig in zijn beweging en extreem flexibel. Ik ben er blij mee!”

Verrichtingsonderzoek

Milford VDL is goedgekeurd voor het Hannoveraner Verband en slaagde voor zijn verrichtingsonderzoek in Schlieckau met een gemiddelde score van 8,35. Hij kreeg voor zijn karakter een 9 en een 8,5 voor onder meer zijn werkwilligheid, draf en galop.

De zwarte hengst verdiende ook zijn dekbrevet bij het NRPS.

Zie ook: VDLstud.com

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan

Foto (Adelinde en Governor): archief

Reacties