Military Boekelo van start met dressuur

Military Boekelo van start met dressuur

Military Boekelo
Oliver Townend - Ballaghmor Class Eventing - Cross Country - Military Boekelo 2016 © DigiShots

Military Boekelo is zojuist begonnen met het onderdeel dressuur. Ben Leuwer is met BGS Urlanmore Prince voor Duitsland om 10.00 uur de allereerste starter van de 48e editie van het eventing-evenement.

Woensdagmiddag stond de veterinaire keuring op het programma. De tien Nederlandse eventingpaarden kwamen glansrijk door de keuring. In totaal staan 77 combinaties op de startlijst uit 12 verschillende landen. Negen daarvan strijden om de zege in de finale van de FEI Nations Cup.

Nederlandse team

Bondscoach Bettina Hoy heeft na de loting het Nederlandse team bekend gemaakt dat in de landenwedstrijd van start gaat. Andrew Heffernan heeft met Castle View Larry startnummer drie in de dressuur op donderdag, gevolgd door regerend Nederlands kampioen Tim Lips met Bayro met startnummer 21.

Op vrijdag starten Laura Hoogenveen met Quibus met nummer 53 en Alice Naber Lozeman-Naber met ACSI Peter Parker N.O.P. als 72e.

Tussenstand

Nederland staat na de laatste wedstrijd in Waregem als achtste in de tussenstand. Het team uit Frankrijk gaat voorlopig aan de leiding, gevolgd door Groot-Brittannië, Zweden en Duitsland.

Individueel komen voor Nederland ook Sanne de Jong (Enjoy), Jordy Wilken (Burry Spirit), Joyce van de Kuilen (Brent), Merel Blom met haar twee paarden The Quizmaster en Ceda en Tim Lips met zijn tweede paard Eclips aan start.

In Boekelo wordt ook uitgemaakt wie zich Nederlands kampioen eventing 2018 mag gaan noemen.

De live scores kun je hier bekijken.

De wedstrijd wordt door tv.fei.org live gestreamd.

Bron: Military Boekelo / Hoefslag

 

 

Reacties