Micky Schelstraete scoort met Grand Charmeur op CDI Le Mans

Micky Schelstraete scoort met Grand Charmeur op CDI Le Mans

Micky Schelstraete - Grand Charmeur Subtop Schijndel 2020 © DigiShots

Micky Schelstraete en Grand Charmeur (v. Apache) vormden dit weekend de beste Nederlandse combinatie bij de junioren op CDI Le Mans in Frankrijk. In de landenproef werden ze nipt tweede met 70,86%. In de individuele proef werden ze derde met 68,92%. Ook in de Kür werden ze derde. Dit keer met 71,52%.

Spanning

“Het was allemaal nog niet foutloos, maar ik ben wel blij met de proeven”, steekt Micky enthousiast van wal. “In de individuele proef reed ik de uitgestrekte stap richting de jury. Die toen zijn stoel verschoof. Daar schrok Chammie van en de spanning kon ik daarna niet meer goed kwijt. Eigenlijk hield ik die spanning ook nog in de Kür.”

Geen risico

Bij de pony’s startte Micky op drie EK’s. In 2017 werd ze vierde met het team. Het jaar erop haalden ze brons. Vorig jaar voegden ze daar de zilveren team medaille aan toe. Ze maakte succesvol de overstap naar de junioren met Grand Charmeur. Dit jaar was er helaas geen teamplaats voor haar op het EK junioren in Hongarije. De combinatie was wel als reserve combinatie aangewezen door bondscoach Imke Schellekens-Bartels. “Door de corona hadden we eigenlijk geen doelen meer gesteld, omdat het EK niet door zou gaan. Toen bleek ineens dat het toch door ging. We waren wel reserve voor het team, maar op dat moment was er misschien sprake van verkoop van Chammie. We wilden geen risico lopen met hem, dus hebben we ons afgemeld.”

Ritme

“Hij is uiteindelijk niet verkocht. Nu rij ik weer lekker bij de junioren en daar ben ik heel blij mee. De wedstrijden zijn nu helaas minder, maar we rijden waar we kunnen om lekker het ritme te houden. Straks wil ik lekker ZZ-Licht rijden en daarna ZZ-Zwaar.  Ik mag nog twee jaar bij de junioren en daar heb ik ook veel zin in”, besluit ze gedreven.

Van Dulst

Anniek van Dulst deed het ook goed met Hilton Henderson bij de junioren. Iedere dag eindigde ze direct achter Micky, met scores van 68,9%, 67,5% en 70,34%.

Bekijk hier alle uitslagen van CDI Le Mans.

Bron: De Hoefslag

Reacties