Subtop | Micky Schelstraete: ‘Met Cupido kan ik hele fijne proeven gaan...

Subtop | Micky Schelstraete: ‘Met Cupido kan ik hele fijne proeven gaan rijden’

0 1370
Micky Schelstraete en Elin's Noncisdador
Micky Schelstraete met haar pony Elin's Noncisdador

Micky Schelstraete en Cupido wonnen vandaag op de subtopwedstrijd in De Mortel hun debuut bij de Junioren. De jonge amazone wist de Tuschinski nakomeling, die eerder met Micky’s moeder Jonna Schelstraete in de Grand Prix uitkwam, naar 67,95% te rijden.

Fijn gevoel bij debuut Junioren

‘De proef ging voor ons gevoel heel fijn! We waren erg tevreden maar er zaten ook nog heel veel verbeterpuntjes in waar we hard aan gaan werken. Ook was Cupido een beetje fris waardoor hij tot twee keer aan toe schrok in een oefening. De uitgestrekte draf ging heel fijn en ook gingen appuyementen en de wissels super.’

‘Cuup is een echte clown’

‘Cuup is een echte clown, soms maak hij er zijn eigen show van. Als ik hem er goed aan heb, denk ik dat ik echt hele fijne proeven kan rijden. Mijn moeder ziet natuurlijk ieder klein dingetje dat beter kan, maar dat is juist belangrijk. Mijn moeder kan heel goed, kritisch, naar een proef kijken maar vandaag was ze erg positief!’ vertelt Schelstraete lachend.

‘Mijn moeder helpt mij vaak thuis maar ook gaan we soms naar Marlies van Baalen of naar Anky van Grunsven. In de aanloop naar een wedstrijd doen we ook niet veel andere dingen, wel oefenen we zo nu en dan de proef of de kür.’

Ervaring opdoen

Voor nu wil Schelstraete vooral ervaring opdoen bij de Junioren, ze heeft nu nog drie pony’s onder het zadel waarvan ze er met twee uit komt op de Nederlandse Kampioenschappen dit weekend.

Prijzen blijven binnen de familie met winst Lichte Tour

Jonna Schelstraete – van den Ham en CSI (v. United) wonnen de Lichte Tour rubriek met 68,60%. ‘Die ging alweer beter dan vorige week, de punten waren wat lager maar het gevoel was heel goed.’ Blikt Micky Schelstraete terug op de proef van haar moeder.

Tweede hier werden Jolien Van Kollenburg en Da Vinci Svk (v. Vivaldi) met 62,28%.

ZZ-Zwaar

Floortje Hazenveld en Shaoli (v. Scolari) wonnen proef 37 van het ZZ-Zwaar met 67,07%.

Proef 38 werd gewonnen door Angela Lakenberg en Edelvrouwe (v. Laudabilis), de combinatie behaalde net geen 60%.

Zware Tour voor Remy Bastings

Remy Bastings en Dior S (v. Spielberg) wonnen de Zware Tour met 63,04%.

Tekst: Dominique Marijnissen

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan

Foto: Digishots

Reacties