Micky Morssinkhof: “We weten nu exact wat we aan elkaar hebben”

Micky Morssinkhof: “We weten nu exact wat we aan elkaar hebben”

Micky Morssinkhof - Graziano
Micky Morssinkhof - Graziano KWPN Hengstenkeuring 2018 © DigiShots

Micky Morssinkhof, die op voorhand al werd getipt als winnaar, won op haar eigen stal in Vragender de 1.40m Grote Prijs. Niet met Elianca, waarmee ze recent twee internationale rubrieken won op Jumping Zwolle, maar met de KWPN-goedgekeurde hengst Graziano (v. Baltic VDL).

Morssinkhof lijkt dus in vorm voor haar internationale thuisconcours Jumping de Achterhoek, dat op 21 november van start gaat.

Opwarmertje

Veel ruiters zagen Jumping Lichtenvoorde als een opwarmertje voor Jumping de Achterhoek. De zaterdag werd gevuld met parcoursen op 80cm tot en met 1.20m niveau. Op zondag sprongen de paarden in het 1.30m, 1.35m en 1.40m. In de klasse ZZ won de Duitser Lars Volmer, in het Z won de Italiaan Lorenzo Argentano.

In de nationale 1.40m Grote Prijs kwamen 32 deelnemers aan de start in het parcours van Jos Brinkman. Zeven plaatsten zich voor de barrage en daarin bleven Dennis van den Brink op Ogano Girl Z en de nog iets snellere Micky Morssinkhof als enige foutloos.

Ellen Zwijnenberg won de derde en vierde prijs op Funny Girl en Elvira.

Bijna rodeo

“Met het oog op Jumping de Achterhoek wilde ik niet megaveel risico nemen om deze Grote Prijs met Graziano te kunnen winnen,” reageert Morssinkhof. “Maar ik heb wel vlot door gegaloppeerd en ik heb het geluk dat het een snel paard van zichzelf is. Hij was sowieso poepie fris. Het was bijna rodeo op het voorterrein, misschien ook wel omdat het een thuisconcours is. Hij kent de omgeving. In elk geval een teken dat hij zich lekker voelt. Ik heb sowieso het idee dat ik met hem een echte klik krijg. We weten nu exact wat we aan elkaar hebben in de ring.”

De achtjarige Graziano, die in het najaar van 2017 naar het Paardensportcentrum Lichtenvoorde verhuisde, ontwikkelt zich voortreffelijk in de sport. Tijdens Jumping de Achterhoek wil zijn amazone hem in het eerste weekend in de Grote Prijs voor U25 ruiters starten. Een week later hoopt ze hem de Longines ranking proef te starten, gevolgd door de 1.45m CSI2* Grote Prijs.

Andere gradatie

“Het gevoel moet wel goed zijn,” legt ze uit. “Het is wel even een andere gradatie dan de Grote Prijs van Lichtenvoorde. Het parcours zal dan technischer en hoger staan, de hindernissen zijn anders en moeilijker en de piste is wat kleiner. Maar ik hoop natuurlijk wel dat ik straks met hem de Grote Prijs binnen rijdt. Dat zou leuk zijn.”

Bronnen: jumpingdeachterhoek.nl / psclichtenvoorde.nl

Foto: Digishots

 

Reacties