Micky Morssinkhof in Valencia: “Toestand van onze paarden kan op elk moment...

Micky Morssinkhof in Valencia: “Toestand van onze paarden kan op elk moment veranderen”

rhino

“Ik zie eruit als een spook”, vertelt Micky Morssinkhof zondagavond 28 februari aan journalist Wendy Scholten. Samen met haar vriend Melvin Greveling en hun stalamazone en grooms zit Micky vast in een nachtmerrie genaamd ‘Valencia’. Het Spaanse concours haalt in heel Europa de media vanwege de heftige EHV-1 (Rhinopneumonie) uitbraak. Diverse concourspaarden zijn uitgeput, hebben verlammingsverschijnselen of zijn zelfs overleden. Die van Micky en Melvin maken het nog relatief goed, al geeft dit geen garantie voor wat nog kan komen.

Paarden verslechteren

“Het is hier zo naar”, vertelt Micky Morssinkhof, die als enige Nederlandse amazone gestrand is en geen idee heeft wanneer ze weer terug naar de Achterhoek kan. “Het is zo moeilijk om aan te zien hoe de paarden verslechteren. We helpen zelfs mee met het bouwen van de raamwerken waar de paarden aan opgehangen kunnen worden als ze zelf niet meer in de benen kunnen blijven. Vanavond is een derde paard overleden.”

Zorgen groot

De zorgen om de eigen paarden zijn ook groot. Zes paarden hebben geen klachten en zijn zaterdag overgebracht naar de vaste stallen die gereserveerd zijn voor de 48 symptoom loze paarden. De andere zes paarden staan nog wel in de ‘gevarenzone’. “Maar ze zijn op dit moment laag in de temperaturen, ze lopen normaal en kijken goed uit de ogen. Ze krijgen lichte medicatie om het virus onder controle te houden. Vooralsnog lijken we nog geluk te hebben, maar het kan op elk moment veranderen. We zien hier hoe vreselijk snel paarden achteruit kunnen gaan”, vertelt ze.

Lees hier het hele interview dat Wendy Scholten hield met Micky Morssinkhof.

Bron: Wendy Scholten

Reacties