The Mickle’s Moxie algemeen kampioen NNFPS Hengstenkeuring

The Mickle’s Moxie algemeen kampioen NNFPS Hengstenkeuring

0 415
oren hoofd paard algemeen
Foto: Remco Veurink

Zaterdag vond in Ermelo de hengstenkeuring van het Nederlands New Forest Pony Stamboek plaats. Tien hengsten werden doorverwezen naar de tweede bezichtiging, om daar te horen dat ze alle tien zijn toegelaten tot de dekdienst. The Mickle’s Moxie werd uitgeroepen tot algemeen kampioen 2020.

Kleine maat

In de kleine maat wisten Freedoguard (stm. 1.25m, Haywards Guardsman x Vivienne’s Vision of Freedom) gefokt door dhr. Kemkers en in eigendom van dhr. Collewijn en Arendnest’ Cappuccino (stm. 1.32m, Sulaatiks Vesins x Carlo) van fokker en eigenaar dhr. Verton de jury voor zich te winnen.

Twee zonen van Rowan

Rowan had twee zonen in het ochtendprogramma en zij werden beide goedgekeurd. Zijn zonen zijn De Mensinghe’s Emmet (stm 1.47m, Rowan x Frisian Forest Marco Polo) gefokt door de zusjes Van Dijk en in eigendom van Lars Pronk en Hattrick Collin (stm. 1.46m, Rowan x Aladin) gefokt door de gebr. Hoedemakers en in eigendom van de comb. Braat.

Fokkerssucces

Die goedkeuring was er ook voor Marco (stm. 1.45m, Spoekedammetje’s Nick x Elshof Marnix) gefokt door dhr. Sloot en in gezamenlijk eigendom met André Jurrius en Vegas (stm. 1.46m, Sulaatiks Vainqueur x Corso) van fokker mevr. Enckevort en in eigendom van dhr. Kerckhoffs. Twee hengsten met een stokmaat van 1.48m werden aangewezen: Havehoeve’s Indra ( Lomansheide Don Diego x Hoppenhof’s Erwin) gefokt door dhr. Havekes en in eigendom van Andre Jurrius, en Match Point (Brummerhoeve’s Paladin x Nieuwmoeds Patrick) gefokt en in eigendom van A.C. Huizinga. Kinou des Marroniers kreeg zijn zoon Lomansheide Hunter door uit Orchid’s Mysta (v.Marits Mistique), die in Brent en Don Diego al twee goedgekeurde zonen heeft. Familie Van ’t Goor kreeg fokkerssucces doordat Eikenhorst Andre (stm. 1.46m, Kulberg’s Timor x Brummerhoeve’s Boss) in eigendom van C. Lemmens ook de goedkeuring van de jury kreeg.

The Mickle’s Moxie

Het was The Mickle’s Moxie (stm 1.46m, Lomansheide Brent x Sander x Duke’s Forest Antares) die met de meeste show de baan door ging. De jury riep hem uit tot algemeen kampioen 2020. Een mooi succes voor Bram de Groote, die ondanks zijn gezondheid maar dankzij een live verbinding via een mobiele telefoon kon meegenieten van dit kampioenschap. The Mickle’s Moxie kreeg o.a. concurrentie van andere rubriekwinnaars die ook het vermelden waard zijn: Noordhof’s Surprise, Spoekedammetje’s Nick, Thunbergia’s Galanthus en Blue Forest Sharon’s Star.

Klik hier voor de uitslagen van de keuringsrubrieken.

Bron: NNFPS

Reacties