Michaels-Beerbaum’s Fibonacci verkocht aan Lillie Keenan

Michaels-Beerbaum’s Fibonacci verkocht aan Lillie Keenan

0 556
Meredith Michaels-Beerbaum met Fibonacci

Meredith Michaels-Beerbaum heeft gisterenavond op haar Facebookpagina laten weten dat haar toppaard Fibonacci verkocht is aan de Amerikaanse amazone Lillie Keenan. De Duitse amazone is ervan overtuigd dat de zoon van For Feeling en Keenan samen een mooie toekomst tegemoet gaan.

Nieuwe samenwerking

De twaalfjarige ruin was op dit moment een van de toppaarden van Michaels-Beerbaum. Hun laatste overwinning als combinatie sleepte zij afgelopen juli binnen in de Nations Cup van Hickstead. Grootste wapenfeit was uiteraard het teambrons in Rio, toen het duo als reserve kon opdraven. Daarnaast was er teamzilver op het EK in 2015.

De Duitse amazone laat op Facebook weten dat het niet altijd makkelijk is als een samenwerking tot een einde komt, maar ze is enthousiast om te zien hoe het klikt tussen ‘Nacho’ en Keenan.

Facebookbericht van Michaels-Beerbaum
Facebookbericht van Michaels-Beerbaum

Geduchte combinatie

De jonge Amerikaanse amazone Keenan zette vervolgens een video op hetzelfde social netwerk van een training met Fibonacci. Ze laat weten dat ze blij is met haar nieuwe paard en bedankt Meredith en haar trainer Cian O’Connor voor deze kans. Met een toppaard als Fibonacci kan de 21-jarige Keenan een geduchte combinatie worden op de concoursen.

Fenomenaal paard

Michaels-Beerbaum schrijft op Facebook ook over haar speciale band met ‘Nacho’: ‘’De afgelopen drie jaar was Nacho  een fenomenaal paard voor mij en ik ben zo ontzettend trots en dankbaar voor alle successen die we samen hebben mogen beleven. Maar nu is het tijd voor hem om deze jonge maar talentvolle amazone op pad te helpen en haar dromen waar te maken.’’

Naar verwachting zal het concoursdebuut van het nieuwe duo in de zomer in Europa plaatsvinden. Op dit moment is Keenan druk bezig met haar studie aan de Universiteit van Harvard, maar deze zomer zal zij in Duitsland neerstrijken om vanuit daar haar Europese concoursen te rijden.

Bron: Facebookpagina’s van Meredith Michaels-Beerbaum en Lillie Keenan

Hoefslag abonnementen

Reacties