Michael Jung: “Waarom wel EK dressuur en springen 2021, maar geen eventing?”

Michael Jung: “Waarom wel EK dressuur en springen 2021, maar geen eventing?”

EK eventing
Michael Jung - Olympische Spelen Rio 2016

Er staat een organisatieteam te popelen om het Europees Kampioenschap eventing te organiseren, zo vertelt Michael Jung in een open brief. “Ik denk dat iedereen er inmiddels van op de hoogte is dat het EK eventing 2021 niet doorgaat omdat de Olympische Spelen zijn verplaatst naar 2021”, vertelt Jung. “En dat terwijl de FEI een paar weken geleden aankondigde dat het EK dressuur en EK springen wél in 2021 georganiseerd gaat worden.”

Team

“Dus ik vroeg me af waarom een EK eventing niet mogelijk zou zijn. Er staat namelijk een gemotiveerd team klaar in Zwitserland: het team van Jean-Pierre Kratzer. Zij hebben in 2020 laten zien dat ze beschikken over de juiste ervaring, faciliteiten en financiële stabiliteit. Daarnaast heeft men de ideale datum al gevonden: 22 tot en met 26 september 2021.”

Jung vindt het belangrijk voor de sport dat er een dergelijk kampioenschap gehouden wordt. “Met name omdat er maar drie ruiters per land naar de Olympische Spelen mogen.”

Samenwerken

Na een gesprek met Joseph Murphy en Maxime Livio realiseerde Jung zich dat er weinig weet is van het feit dat er een organisatieteam klaar staat voor een EK. “Misschien kunnen we met zijn alle samenwerken, en naar een oplossing zoeken?”

Uitstellen EK

Eerder dit jaar besloot de FEI de Europese Kampioenschappen van 2021 niet te laten plaatsvinden om de focus te leggen op de uitgestelde Olympische Spelen in Tokio. De Europese paardensportbond en meerdere nationale federaties hebben er bij de FEI op aangedrongen om het besluit te herzien, waarna het EK dressuur en springen toch nog plaats kan gaan vinden.

Meer informatie over het EK dressuur en springen vind je hier.

 

Bron: Instagram

Foto: Remco Veurink

Reacties