Michael Jung voorlopig eerste in Burghley: ‘Sam was soms niet aan mijn...

Michael Jung voorlopig eerste in Burghley: ‘Sam was soms niet aan mijn been’

Michael Jung

Tweevoudig Olympisch kampioen Michael Jung heeft de voorlopige eerste plaats te pakken na de eerste dressuurdag op de Burghley Horse Trials. Met zijn La Biosthetique Sam reed hij een score van 38.9 punten.

Michael Jung

Michael Jung gaf een reactie aan Horse and Hound na zijn dressuur: ‘Ik ben erg tevreden over mijn paard, een fantastisch dier in alle onderdelen. Het was een relaxte proef en hij voelde fijn in mijn handen. Soms was hij niet helemaal aan mijn been, dus daar heb ik wat punten misgelopen.’ Jung kijkt uit naar de cross. ‘Het weer is goed en de bodem ook. Het parcours zelf is groot en zwaar, veel heuvels en flinke hindernissen. Je hebt een paard nodig met een perfecte conditie, maar die heb ik.’

Concurrenten

Jung en Sam hebben een goed resultaat neergezet in de dressuur. Het succesvolle duo won in 2015 al eens de 4* wedstrijd in Burghley. Toch is de strijd nog niet gestreden. Vandaag is de tweede dressuurdag en komen zwaargewichten als Zara Tindall, Badminton winnaar Andrew Nicholson en vijfvoudig Burghley winnaar Sir Mark Todd aan de start.

Oude rot in het vak

Voor Horse and Hound bekeken Tara Zindall, Mark Todd en Harry Meade alvast het crossparcours. Mark Todd is een oude rot in het vak en vertelde dat hij in 1979 voor het eerst meedeed in Burghley. Tara Zindall en Harry Meade moeten daar hard om lachen omdat zij toen nog niet eens waren geboren! Bekijk de video hier.

Bron: Horse and Hound
Foto: Remco Veurink

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 31)

Reacties