Michael Greeve wint Grote Prijs van Eindhoven

Michael Greeve wint Grote Prijs van Eindhoven

Michael Greeve
Michael Greeve - Turbo Z CSI Eindhoven 2019 © DigiShots

Michael Greeve doet wat hij in 2017 ook al voor elkaar kreeg: hij schrijft de VDL Groep Grote Prijs van Eindhoven op zijn naam. In 2017 stuurde hij zijn trouwe merrie Whitney BB (v. Nabab de Reve) naar de overwinning, nu deed hij het met Turbo Z (v. Thunder van de Zuuthoeve). Frank Schuttert, die in 2018 en 2016 deze Grote Prijs won eindigde als vierde.

Geintje

‘De barrage lag mij en mijn paard heel goed,’ vertelt Michael Greeve. ‘Frank Schuttert en ik maakten van tevoren al een geintje: we winnen hem gewoon om en om’, lacht Greeve.

Met 14 deelnemers in de barrage van de driesterren Grote Prijs van CSI Eindhoven werd er flink gestreden in de finale. Greeve reed overal voorwaarts en profiteerde van de grote galopsprongen van zijn hengs. Alleen de Belgische Dominique Hendrickx reed sneller dan Greeve. Dit ging alleen ten koste van twee springfouten.

‘Het was enorm spannend omdat er nog hele sterke combinaties na mij kwamen. Maar iedereen kwam aan het eind iets tekort.’

Frank Schuttert en Peter Clemens

Als laatste starter was meervoudig winnaar (2018 en 2016) Frank Schuttert met Lyonel D een grote favoriet, maar de poging van de stalrutier van Jos Lansink strandde dit keer op een hele goede vierde plaats. Succes was er voor de stal van de voormalig Nederlands kampioen, want Frank’s collega Peter Clemens eindigde met de in Nederland gefokte schimmel Cuidam op de tweede plaats.

Na zijn overwinning in Eindhoven in 2017 vertegenwoordigde Michael Greeve Nederland in meerdere landenwedstrijden met zijn merrie Whitney, die nu met wedstrijdpensioen is en als fokmerrie haar dagen slijt. “Ik heb mijn oranje-rijjas nog in de kast hangen, dus ik hoop dat bondscoach Rob Ehrens met na dit resultaat met Turbo Z nog belt voor het team. Ik wil die jas graag nog een keer aan trekken.”

Uitslag VDL Groep Grote Prijs

  1. Michael Greeve met Turbo Z (v. Thunder van de Zuuthoeve),
  2. Peter Clemens (België), Cuidam (v. Verdi)
  3. Darragh Kenny (Ierland), Classic Dream (v. Colestus)
  4. Frank Schuttert met Lyonel D (v. Little Joe)

 

Zie hier de uitslag.

 

Bron: Persbericht

Foto: Digishots

Reacties