Greeve en Sleiderink bekronen topweekend in De Peelbergen

Greeve en Sleiderink bekronen topweekend in De Peelbergen

Michael Greeve, Turbo Z
Michael Greeve met Turbo Z (foto: Equitext)

Net een halve seconde weerhield Michael Greeve van zijn derde overwinning op zondag. De ruiter uit Veeningen sleepte zowel de zege in het 1.35m als in de CSI1* GP in de wacht, respectievelijk met Big Star Jr KZ en Eurohill’s Fyolieta. In de 1.45m Grote Prijs was zijn tijd met Turbo Z goed voor het tweede geld. Marlon Modolo Zanotelli nam de honneurs waar als winnaar, terwijl Sjaak Sleiderink op de derde trede van het podium plaatsnam.

Zanotelli als enige onder 43 seconden

Van de 60 gekwalificeerde deelnemers bemachtigden 16 starts een ticket voor het slotstuk. Hierin dook Zanotelli als enige onder 43 seconden grens (42. 54). Met schimmel-merrie Isabeau de Laubry (v. Cardento I) scoorde hij zijn tweede GP-zege op rij. ‘Twee weken geleden won ze ook in Bonheiden en dat terwijl ik ze pas sinds februari onder het zadel heb. Ik had hier eigenlijk niet eens het idee dat ik zo snel was, maar het risico dat ik genomen heb, pakt nu goed uit’, vertelt de Braziliaanse ruiter tevreden.

Greeve: ‘Een goede voorbereiding op het NK’

‘Het kan bijna niet op’, glimlacht Greeve, gewezen op al zijn klasseringen. Met exact 43 seconden rond op de klok in de GP bedenkt de nummer twee waar hij de tijd liet liggen. ‘Als ik iets anders had gedaan, dan was het in de eerste lijn, maar dan nog weet ik niet zeker of ik het gered had. Alles samen wat het een mooie dag, met mooi weer, een goede grasbodem en fijne parcoursen. Wat wil je nog meer?’

Greeve  trok ten strijde met de negenjarige hengst Turbo Z (v. Thunder vd Zuuthoeve), een paard dat hij door en door kent. ‘Ik rijd hem al sinds zijn vijfde. Hij heeft ook wel voor hetere vuren gestaan, maar ik ben blij met deze rondjes op gras. Dit is een goede voorbereiding op het NK straks.’

Laatste ronde van Sleidrink voor BWG Stables

Sjaak Sleidrink gaf in zijn laatste internationale ronde voor de BWG Stables nog een mooie toegift. Na de winst op vrijdag in de ranking proef met Astakkato reed hij zondagmiddag met Ivan R (v. Apple Juice) in 43.33 naar plaats drie. Zweed Rolf-Göran Bengtsson werd met Casall-telg Oak Grove’s Carlyle vierde in 43.61 seconden.

De Britse Julie Andrews completeerde de top 5 met Ayrton IV (v. Cantos) in 46.48. Daarmee is Andrews nu voorlopig klassementsleider in de race om de extra prijs, een Böckmann trailer. Deze wordt aangeboden aan de ruiter die over vier ranking proeven de meeste punten bij elkaar springt. Wie de gelukkige winnaar is, wordt aankomende week besloten tijdens de laatste week van de Spring Tour op De Peelbergen.

Je vindt alle uitslagen hier. 

Bron: persbericht

Foto: Equitext

Reacties