Michael Barisone pleit onschuldig op aanklacht dubbele poging tot moord

Michael Barisone pleit onschuldig op aanklacht dubbele poging tot moord

0 559
Michael Barisone

Michael Barisone, Amerikaans dressuurruiter en Olympisch teamreserve is afgelopen maandag voorgeleid vanwege de lopende aanklacht voor tweevoudig poging tot moord op Lauren Kanarek en haar verloofde, Robert Goodwin. Barisone zit hier al sinds december voor in hechtenis. Barisone’s  advocaten pleitten de hem onschuldig. De stalhouder zelf weigerde om te spreken.

Neergeschoten

Barisone zou Kanarek afgelopen augustus tweemaal in haar borst hebben geschoten en tevens geprobeerd hebben om haar verloofde, Robert Goodwin neer te schieten. Volgens de lokale autoriteiten mistte Barisone’s schoten Goodwin, waarop hij Barisone tegen de grond werkte. Goodwin heeft hem vast vast kunnen houden tot de politie arriveerde. Laura Kanarek overleefde haar verwondingen, Goodwin bleef ongedeerd.

Wekenlang geschil

De schietpartij ontstond na een wekenlang geschil over of het stel op Barisone’s boerderij kon blijven wonen. Kanarek was sinds 2018 in training bij de dressuurruiter.

Olympisch ruiter

Michael Barisone is een voormalig Sportsman International Horseman of the Year en was teamreserve voor het Amerikaanse team tijdens de Olympische spelen van 2008. Tijdens de Olympische spelen in 2016 was hij de coach van een van de Amerikaanse ruiters, echter werd de ruiter twee dagen na de schietpartij geschorst door SafeSport. De Amerikaanse organisatie die toezicht houdt op de veiligheid in de Olympische sport.

Bewijsmateriaal

Zijn advocaten stellen dat Kanarek en Goodwin, ondanks de orders van Barisone, weigerden om zijn boerderij te verlaten. In plaats daarvan intimideerden ze Barisone en diens partner.
Er zijn tot nu toe meer dan 5.000 pagina’s aan bewijsmateriaal ingediend in deze zaak. Er wordt verwacht dat hier nog duizenden pagina’s bij gaan komen.

Levenslang

De uiteindelijke rechtszaak zal plaatsvinden in juni. Tot die tijd blijft Barisone in hechtenis.
De straf die hem boven het hoofd hangt voor de dubbele poging tot moord is levenslang.

 

Bron: Dressage-news 

Reacties