Merrieveulen voor bijzondere Wonderlady Texel

Merrieveulen voor bijzondere Wonderlady Texel

0 698
Foto: Remco Veurink

Bij Stoeterij van der Linde op Texel is woensdagavond een merrieveulen geboren uit Wonderlady Texel. De Ferro-dochter kreeg eerder al drie veulens. Maar dit is haar eerste veulen dat geboren werd in de stallen van Wim van der Linde, waar Wonderlady zelf ook ter wereld kwam.

Omzwervingen

Wonderlady Texel is een halfzus van het Grand Prix-paard Belle Lady Texel. De merrie maakte in 2006 de tongen los toen ze met een opvallend optreden reservekampioen werd op de Nationale Merriekeuring. De aparte merrie werd voor een hoge prijs verkocht in een veiling, daarna maakte ze vele omzwervingen door Nederland en het buitenland. Uiteindelijk kwam Wonderlady Texel bij familie Van der Panne terecht. “Ze was een vrij moeilijk paard om te rijden, vanwege haar hete karakter. Denise heeft haar tot en met het Z2 uitgebracht en daarna besloten we haar te laten dekken”, vertelde Veronique van der Panne eerder.

Terug naar Texel

Bij de familie Van der Panne kreeg Wonderlady Texel twee veulens van Hexagon’s Double Dutch. Veronique van der Panne begon in 2018 haar eigen stal, daarom ging de bijzondere merrie dat najaar terug naar Stoeterij van der Linde. De vader van het merrieveulen is Daily Diamond.

Daily Diamond uit Wonderlady Texel

Geplaatst door Stoeterij van der Linde Texel – Fokpaarden Texel op Woensdag 29 april 2020

Bron: Hoefslag/Facebook

Foto: Remco Veurink

Vergelijkbare artikelen

Reacties