Merrie mishandeld in buitengebied Hooge Mierde: “Mijn hart sloeg twee keer over”

Merrie mishandeld in buitengebied Hooge Mierde: “Mijn hart sloeg twee keer over”

0 1398
bejaard paard

In de nacht van donderdag op vrijdag is een tinkermerrie die in een weiland net buiten Hooge mierde stond mishandeld. Verzorgster Jolanda laat aan het AD weten dat het goed gaat met Sailer Moon, maar dat ze wel boos is op de dader. “Ik ga al veertig jaar om met de paarden, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt. Hoe ziek moet je zijn om een paard zo te mishandelen?”

Jolanda vond de merrie met zeven messteken in haar vulva. In de eerste instantie werd er nog gedacht dat de tinker verwond was door een ander paard, maar na onderzoek werd dat uitgesloten. Of de merrie naast verwond ook nog verkracht is door de dader, laat Jolanda bewust niet achterhalen. Het was te laat om dat nog te achterhalen; in zo’n groot lijf van een paard blijven niet lang sporen achter. En weet je, achteraf ben ik er eigenlijk wel blij mee. Sommige dingen kun je maar beter niet weten”.

Meer mishandelingen

Ondanks dat de laatste jaren weinig paardenmishandelingen gemeld werden, is de aandacht van de politie voor deze zaken erg toegenomen de laatste tijd. Dit komt door de mishandelingen in Den Bosch, Oss, Sint-Oedenrode, Best, rond Nijmegen, rond Alkmaar en de mishandeling in Ferwerd vorige week. Er is nog geen duidelijke lijn zichtbaar.

Jos Beuningen, lid van de dierenpolitie bij de eenheid Oost-Brabant en jaren geleden coördinator van het onderzoek naar de hausse aan paardenmishandelingen in Brabant: “Het overgrote deel van de paarden had toen vergelijkbare verwondingen: snijwonden in of rond de vulva. Met soms ook wonden op de flank of de borst. Dierenmishandelaars zouden vaak eenlingen zijn, emotioneel gestoord, op zoek naar het uitoefenen van macht”.

Bron: AD/ ED

Foto: Archief

Reacties