Merrie Imj oudste Przewalski-moeder

Merrie Imj oudste Przewalski-moeder

0 1194
przewalski remus

Przewalski-merrie Imj schonk op 24 mei van dit jaar het leven aan een merrieveulen.  Ze was toen 25 jaar oud. Onderzoekers denken dat Imj daarmee het oudste in Mongolië levende wilde paard is dat een veulen kreeg.

Imj werd in 1994 geboren in Duitsland. Ze kreeg toen de naam Josie. Vader Bino is een nakomeling van de merrie Orliza-3, het laatste Przewalski-paard dat in het Gobi-gebied in het zuidwesten van Mongolië was overgebleven.

Goede overlevingskansen

In 1998 verhuisde Josie naar een natuurreservaat in Takhiin, Mongolië, waar ze de naam Imj kreeg. Ze kreeg maar weinig veulens, maar haar nakomelingen hadden goede overlevingskansen èn een goed karakter, aldus de International Takhi Group.

Haar eerste zoon kreeg de naam Oswald. Hij werd vernoemd naar Christian Oswald, een Duitse onderzoeker die een project startte om het Przewakslipaard in het Gobi-gebied te herintroduceren.

Merrie Timo

In 2016 kreeg Imj een merrieveulen. De voorzitter van de International Takhi Group, Reinhard Schneidrig, was toen in het ‘Great Gobi B Biosphere Reserve’ aanwezig en vond de gebeurtenis zo bijzonder dat hij het veulen naar zijn zoon Timo vernoemde.

Dit jaar kreeg Imj op 25-jarige leeftijd nogmaals een merrieveulen.

Bron: International Takhi Group

Foto: Het Flevo-landschap (Jasper Pluim)

Vergelijkbare artikelen

Reacties