Mercedes Verweij uitgesloten na proef door minuscuul beetje bloed aan de flank

Mercedes Verweij uitgesloten na proef door minuscuul beetje bloed aan de flank

Mercedes Verweij
Mercedes Verweij - Four Seasons NK Dressuur 2019 © DigiShots

Mercedes Verweij was de eerste starter bij de U25 voor Nederland op het EK in Hongarije vanmiddag. Met Four Seasons (v. Fürst Piccolo) reed ze een mooie proef, die goed was voor 69,27%, maar na haar proef werd ze heel jammerlijk uitgesloten.

Heel klein beetje bloed

Een steward constateerde een heel klein beetje bloed aan de flank van Four Seasons. Daardoor is ze helaas uitgesloten voor verdere deelname aan het EK. Gisteren overkwam het ook Thalia Rockx in de landenproef bij de young riders. Haar paard was vlak voor het betreden van de ring erg geschrokken van hekjes die voor hem omvielen. Hij maakte een noodsprong en raakte daarbij waarschijnlijk met zijn voorbenen zijn boevenlip.

Sterke draftour

Mercedes toonde vooral een hele sterke draftour met een indrukwekkende passage en zeer ruime drafverruimingen en een vloeiend zig-zag appuyement. De draf werd bergop, gedragen en veel met schwung getoond. Helaas slopen er wat fouten in de galoptour. In de pirouette naar links kwam Four Seasons een keer op twee achterbenen. In zowel de serie om de twee als om de pas zaten fouten, wat de score een stuk omlaag haalde. Helaas eindigt hier het EK voor Mercedes.

Bekijk hier alle uitslagen.

Bron: De Hoefslag

Vergelijkbare artikelen

Reacties