Mellanie Welles: “Als enige met een Fries in de Subli Cup finale”

Mellanie Welles: “Als enige met een Fries in de Subli Cup finale”

Mellanie Welles & William fan Stal Sipma

Mellanie Welles en William fan Stal Sibma (v. Tsjalke 397) hebben een startplek bemachtigd in de Subli Cup Finale. De zwarte parel is het enige Friese paard die deelneemt aan het evenement in januari 2021.

Fries

De combinatie heeft drie selectiewedstrijden meegereden waarvan de twee beste meetellen. Tijdens de laatste selectiewedstrijd in Assen bemachtigden ze zelfs een derde plaats met 78,2%. De amazone vertelt “Het is de eerste keer dat ik mee doe aan de Subli Cup. Ik liep er al een paar jaar tegenaan dat ik paarden onder het zadel had die op dat moment of te jong of te oud waren. William was paste perfect qua leeftijd. Het zijn flinke tegenstanders in de finale maar we gaan onze uiterste best doen. Ik rij voor mijn eigen plezier en iedere rit met dat paard geniet ik intens van. Ik vind het super leuk om deel te mogen nemen aan de finale en dat ik als enigste mee doe met een Fries paard.”

Boven verwachting

“William heb ik onder het zadel sinds zijn derde. We hebben samen al veel leuke dingen kunnen meerijden zoals op het EK voor Friese paarden en op de Hippiade. Het is een super fijn en werkwillig paard met veel looplust. Toen ik de Subli Cup voorbij zag komen was ik meteen geïnteresseerd. Ik vind het leuk om me te meten met zulke goede ruiters om te weten waar ik sta. Dat we zo leuk gescoord hebben is boven verwachting. Het is toch een Fries en daar moet je van houden” vertelt ze enthousiast.

Subtop

William fan Stal Sibma is in eigendom van de heer Sibma uit Rottum. “Als zij eens een leuk paard op stal hebben dan vragen ze of ik die wil rijden. Ik vind Friezen vergeleken met de KWPN’ers die ik gereden heb heel koel in het hoofd. Dat vind ik een prettige eigenschap. William kan wel heet worden maar hij blijft goed te managen” aldus de amazone. “De finale is half januari 2021 en ik hoop hem in de loop van het volgende jaar Z2 of ZZL te starten. Het jaar daarop lijkt het me fantastisch om hem in de Subtop uit te brengen. Hij blijft wel een paard voor de handel dus er is een kans aanwezig dat hij verkocht wordt. Ik hoop dat hij nog even blijft want ik zie er echt wel een Subtop paard in.”

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)

Foto: Mellanie Welles

Reacties