Melissa Janssen: “Ik had hem zelf uitgezocht zonder dat ik het wist”

Melissa Janssen: “Ik had hem zelf uitgezocht zonder dat ik het wist”

0 2258
Melissa Janssen - Dreamy Boy CDN Tolbert 2021 © DigiShots

Melissa Janssen maakte twee weken geleden haar debuut in de Para dressuursport in Tolbert. Ze reed direct tijdens de individuele proef een B-kader score bijeen met 71,54%. In de team test deden ze er nog een schepje bovenop met 72,50% en een A-kader score. De combinatie is door de goede prestaties opgenomen op de longlist voor de Paralympische Spelen in Tokyo.

Eerste eigen paard

Janssen kreeg haar Dreamy Boy (v. Dream On) als veulen van haar oma. “Ik had hem zelf uitgezocht zonder dat ik het wist. Als verrassing hadden ze hem gekocht zonder dat ik het wist. Hij was mijn eerste eigen paard en ik heb hem zelf zadelmak gemaakt. Hij is mijn droompaard en ik heb altijd in hem geloofd. Ik zei altijd met Dreamy ga ik hele mooie dingen beleven en zo geschiedde.”

Zelf opgeleid

De amazone leidde de ruin zelf op naar Intermediaire I niveau. “Ik had de droom om Grand Prix te rijden. Dreamy ging bergopwaarts maar ik ging lichamelijk steeds meer bergafwaarts. De laatste vier jaar begon mijn lichaam steeds meer af te zwakken. Ik kreeg pijn tintelen, struikelde en ben vaak gevallen. Er is zelfs sprake geweest van uitval, ik was na een zware inspanning zo stijf dat ik een dag of twee niet kon lopen. Daardoor moet ik leren aan te voelen waar mijn grens ligt, iedere dag kan voor mij heel anders aanvoelen.”

Spierzwakte

“Voor de Corona tijd was ik al een jaar thuis gebleven door mijn gezondheid. Mijn spierzwakte en klapvoet maakten het extra zwaar en ik had tijd nodig om na te denken of ik überhaupt nog wel met dit gevoel de ring in wilde. In september reden we een reguliere wedstrijd met behulp van ons toegewezen pasje en hulpmiddelen. Ik had een elastiek om mijn voet, mocht lichtrijden, had een zweepje, een bolriempje en ik mocht hoofdknikken bij het groeten. Door mijn spierzwakte zijn reguliere wedstrijden niet te doen. Ik was blij dat ik op wedstrijd kon maar voor mijn gezondheid is het niet haalbaar op de lange termijn. In oktober heb ik mijn keuring gehad voor de para sport. Daarna was het lang afwachten tot ik mijn eerste echte para wedstrijd mocht rijden. Twee weken geleden in Tolbert was het zo ver” vertelt de amazone.

Debuut

“De organisatie was heel goed voor elkaar en ze hadden voor een aangename temperatuur gezorgd in de hallen van Tolbert. Dat was heel aangenaam rijden. We zijn vrijdag alvast vertrokken zodat hij vast even kon wennen. In september waren we voor het laatst gestart en daarvoor zijn we een jaar thuis geweest. Hij was helemaal niet kijkerig maar super braaf en lekker actief. De eerste proef vond ik heel fijn gaan en we kwamen fanatiek en enthousiast binnen. Over de tweede proef was ik ook heel tevreden maar ik merkte dat het voor mij te kort was na de eerste proef. Ik moest me heel erg focussen op mijn lichaam maar ik ben wel trots dat ik het fijne gevoel wist vast te houden” aldus Janssen.

Internationaal

Ze vervolgt “Het is nog een beetje snuffelen waar ik in terecht ben gekomen. Dat we op de longlist staan was wel heel apart. We waren al zo blij met ons debuut. Gisteren reden we onze tweede K&U wedstrijd in De Meern waar we tweede werden met 73,53%. Dit was onze tweede A-Kader score. In april maken we ons internationale debuut in Waregem. Ik hoop dat we daarna in mei naar Deauville mogen. De droom voor Tokyo is er maar of het haalbaar is is afwachten. Ik zal mijn stinkende best gaan doen.”

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)

Foto: Digishots

Reacties