Meindert kampioen Groninger Hengstenkeuring 2017

Meindert kampioen Groninger Hengstenkeuring 2017

0 278
Meindert, dagkampioen van de hengstenkeuring Groninger Paard. Foto: Claudia Dermois

Tijdens de jaarlijkse hengstenkeuring van de Vereniging Het Groninger Paard is Meindert (Meinhold x Parcival) door de jury uitgeroepen tot dagkampioen 2017. Het publiek gaf de hengst Feiko (Fambo x Eros) de meeste stemmen en hij werd daarmee publiekskampioen.

Tijdens de hengstenkeuring  op de HJC Manege in Tolbert vierde de Vereniging het Groninger Paard haar 35-jarig bestaan.  Om die reden gaf de commissaris van de Koning in de provincie Groningen, de heer F.J. Paas, bij dit evenement acte de présence. Hij hing bij de dagkampioen en de publiekskampioen de bijbehorende versierselen om.

Nieuwe hengsten

In Tolbert liet het merendeel van de al eerder goedgekeurde Groninger dekhengsten zich zien in de keuringsring. Er werden 15 hengsten ter keuring aangeboden, waarvan 6 nieuw te keuren hengsten.

De nieuwe hengsten werden onderworpen aan het meten, de lineaire score en de straatbeoordeling. Twee hengsten, Eridanos en Alfa, wisten de jury niet te overtuigen.

De hengsten Lanzo B (v. Landos) eig. W.A. Brinkman, Grolloo, Lars (v. Landos) eig. P. Breedveld Exloërveen,  Elbo (v. Eliet) eig. D. van den Berg Oosterhesselen en Maistro Polo v.d. Pasop (v. Macho Polo) eig. J.C.M. Termeer,  Cromvoirt, werden aangewezen voor verdere veterinaire onderzoeken.

HK-2017-Feiko-Claudia-Dermois-768x512

Publiekskampioen Hengstenkeuring 2017 Feiko (v. Fambo x Eros) geflankeerd door de fokker S. van der Werf en de eigenaresses A. Hoeksema en H. Blaauw.

Foto’s:  Claudia Dermois

 

 

Vergelijkbare artikelen

Reacties