Meike Kroot: Ik voelde meteen dat Heante MKD er voor ging’

Meike Kroot: Ik voelde meteen dat Heante MKD er voor ging’

Meike Kroot - Heante MKD
Meike Kroot - Heante MKD Horsefood Dressuur Talent 2017 © DigiShots - Robin Artz

De eerste kampioene van het derde weekend van de KNHS Indoorkampioenschappen dressuur is Meike Kroot. Zij won de klasse Z1 met Heante MKD en liet haar collega’s Elisabeth Geluk en Floor Vos nipt achter zich.

“Het was heel erg spannend”, vertelt Kroot. “Ik startte al als derde en had bij de jury bij C hele hoge punten. Het is me gelukt om aan kop te blijven.”

Lekker gevoel

Over haar proef is de 19-jarige amazone uit Diessen tevreden: “Ik kwam binnen op de A-C-lijn en ik voelde gelijk aan Heante MKD dat ze er echt helemaal voor ging. Ze gaf me zo’n fijn gevoel. Ik zat helemaal in de flow en alles ging zoals ik gehoopt had. Kampioen dus met een heel lekker gevoel.”

Kroot begon vorig jaar zomer haar eigen bedrijf Meike Kroot Dressage. Haar merrie Heante is een dochter van de hengst Charmeur. “Ze is nu zeven en ik rijd haar vanaf haar vierde. We hebben de jonge paardencompetities gereden en daarna vanaf de L alle klassen doorlopen en alle kampioenschappen gereden. We zijn drie keer Brabants kampioen geweest en hadden hier al eens brons tijdens het L2 indoor. Zij is wel echt mijn kampioenspaard. Het doel is nu stap voor stap naar het hoogste niveau.”

Drie Zeeuwse titels

Elisabeth Geluk mocht het zilver in ontvangst nemen. Zijn reed de talentvolle Hamilton (v Apache). De combinatie heeft al een mooi palmares met drie Zeeuwse titels en goede resultaten in het selectietraject voor het WK Jonge Dressuurpaarden.

De tweede Charmeur-nakomeling op het podium is de zesjarige Indiana-Linda DFV. Haar amazone Floor Vos heeft net als Meike en Elisabeth haar eigen dressuurstal.

Indoorkampioenschappen

Het derde weekend van de KNHS Indoorkampioenschappen staat, net als de eerste twee weekenden, in het teken van de dressuur. Vrijdag is de strijd om de titels voor de M2, Z1, Z2 en ZZ-L paarden. Zaterdag komen de pony’s weer in actie, in de klassen Z1 cat D/E, Z2 cat D/E, Z1/Z2 cat C en L2 alle categorieën.

Ook is zaterdag het kampioenschap B paarden.

Kijk hier voor het programma.

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron: KNHS

Foto: Digishots

Reacties