Megan Riemens: “Ik vind het ’t allerleukst om mensen te helpen”

Megan Riemens: “Ik vind het ’t allerleukst om mensen te helpen”

Megan Riemens- Kashmir
Megan Riemens- Kashmir KNHS Indoorkampioenschappen 2020 © DigiShots

Twee jaar geleden richtte Megan Riemens haar bedrijf Equi Megs op. De pas 22-jarige amazone is gespecialiseerd in het zadelmak maken en doorrijden van paarden en pony’s en deed in het verleden al veel ervaring op door stages bij Stal Hexagon en Dressuurstal Nijpjes. 

Nederlandse kampioenschappen

Riemens begint te vertellen over haar bezigheden. “Ik rijd voornamelijk jonge dressuurpaarden, ik maak veel paarden zadelmak en daarnaast rijd ik nog mijn eigen paard, de driejarige Kashmir (v. Charmeur). Met hem heb ik vorig jaar in Ermelo een zilveren medaille gewonnen in de B. Het afgelopen jaar ging het iets minder goed, maar hij is pas drie dus ik ben meer dan tevreden.”

Stages

Riemens heeft zich echter nog niet zo lang geleden gespecialiseerd in de jonge paarden. “Voorheen heb ik eigenlijk helemaal niet veel met paarden gehad. Ik had mijn pony en daar reed ik lekker recreatief mijn rondjes op. Maar vijf jaar geleden heb ik de hippische opleiding in Barneveld gedaan en ben ik tijdens mijn stages bij Hexagon en Hogenboom echt in de jonge paarden gerold. Toen ben ik er eigenlijk wel achter gekomen dat dit is waar ik wel heel goed in ben en wat ik ook het leukst vind.”

Diverse werkzaamheden

“Ik vind de opleiding van de paarden heel erg leuk, maar het allerleukst vind ik het helpen van mensen die tegen problemen aanlopen. Ik help ze dan op de manier die de eigenaren zelf prettig vinden. Er zijn een aantal paarden die ik bijvoorbeeld volledig bitloos rijd, maar ik rijd echt van alles wat. Ik heb een poos voor Van Olst gereden en ik rijd nu een aantal paarden bij Dressuurstal Nijpjes. Dat gaat natuurlijk heel anders dan dat ik voor een particulier zou doen. Ik rijd ook Belgen en Haflingers, dus het is echt heel divers werk.”

Verschillen

De amazone is tevreden als het paard weer ‘simpel’ te rijden is. “Als ik een stuur heb, ik links kan, maar ook rechts kan, als de rem het doet en er een gaspedaal op zit, ben ik tevreden. Maar het verschilt wel erg wat de eigenaren van mij willen. Ik rijd de paarden van Doortje Gorter al wel langer, die rijd ik nu bijna acht maanden. Maar iemand anders vindt het na vijf keer al prima en klimt er daarna zelf weer op. Er zijn ook eigenaren die graag hebben dat ik er wedstrijden mee rijd, dus ik rijd af en toe ook rond op een jonge paarden wedstrijd. Het verschilt enorm”, lacht Riemens.

Zelf beginnen

Het oprichten van het bedrijf Equi Megs begon volgens de amazone een beetje hobbymatig toen ze nog werkte in de bakkerij van haar moeder. “Ik deed dit er een beetje naast. Op een gegeven moment werd ik door verschillende mensen uit de buurt gevraagd om hun paarden door te rijden en verder op te pakken. Eigenlijk is het begonnen bij de Dressuurstal Nijpjes, ik heb daar een aantal paarden gereden en via hun heb ik er wat klanten bij gekregen en toen kreeg ik het idee om voor mezelf te beginnen. Het loopt lekker en ik heb het super druk, dus zodoende!”

Plezier

Een heel concreet doel heeft de amazone niet. “Ik hoop wel echt nog iets in de sport te gaan doen. Dat is lastig, want ik ben natuurlijk veel met jonge beesten bezig. Maar dat zou ik graag willen en daarnaast vind ik het heel belangrijk om gewoon plezier te hebben met al die paarden die ik rijd. Ik vind het leuk, heb het super naar mijn zin en het loopt allemaal lekker. Ik heb nu naast Kashmir nog een drachtige merrie van Deparon US, maar die is nog niet zadelmak, dus daar doe ik ook nog niet veel mee. Afgelopen maand kocht ik ook nog een veulen, Pokerface (v. Jameson RS2), dus het talent voor de toekomst staat al klaar!”, besluit de amazone vrolijk.

Tekst: Elaine Duurham

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)

Foto: DigiShots

 

Reacties