Meerdere scores hoger dan 85 bij IBOP Tolbert

Meerdere scores hoger dan 85 bij IBOP Tolbert

Karelien W - CK KWPN Overijssel 2018 © DigiShots

Tijdens de IBOP in Tolbert sleepte Karelien W, de Overijsselse CK-kampioene, niet minder dan 90,5 punten binnen. De Noord-Hollandse dressuurkampioene Karabel liep in Tolbert naar een score van 85,5 punten.

Karelien W

Afgelopen zomer kwam Karelien W (v. Comme Il Faut) al als kampioene naar voren bij de Centrale Keuring van Overijssel en op de NMK eindigde de merrie vijfde. Nu laat zij onder het zadel in Tolbert haar uitzonderlijke talent wederom zien. Juryleden spreken met woorden als ‘Wat een geweldig merrie’ en ‘Echt een paard voor de toekomst’ over de Comme Il Faut dochter. ‘Ze heeft heel veel galop en ontzettend veel vermogen. Daarnaast is ze vlug wanneer dit nodig is, heel voorzichtig en ze spring met een geweldige techniek.’

Voor het vermogen kreeg de merrie een 9,5 met daarnaast alleen maar negens voor alle andere springonderdelen. Van de 4 voorgestelde springmerries slaagden er 3.

Karabel

De dressuurmerries stelden eveneens als de springmerries niet teleur in Tolbert. Karabel (v. Ebony) liet volgens de jury de meest opvallende verrichting zien . Deze merrie werd kampioene tijdens de Centrale Keuring van Noord-Holland afgelopen zomer, eindigde 10e op de NMK en sleept nu tijdens de IBOP haar elite-predicaat binnen met 85,5 punten. ‘Karabel heeft drie hele correcte basisgangen en veel houding en techniek: een complete merrie dus. Ze laat zich bijzonder goed rijden, beweegt lichtvoetig en heeft erg veel balans. Daarnaast was de aanleuning al goed voor elkaar en beweegt ze bergop met een goed achterbeengebruik,’ vertelt jurylid Bart Henstra.

Een 9 voor rijdbaarheid en verder allemaal 8,5-en was genoeg voor een eindscore van 85,5 punten

Jiska

Jiska (v. Daily Deal) verdiende net als Karabel één 9, in dit geval voor de draf. ‘Jiska viel op door haar enorme werklust en de fantastische draf met een erg goed achterbeengebruik. Daarnaast heeft de merrie veel schakelvermogen en ‘go’ in de draf. De stap is correct maar zou soms nog wat losser in het lijf mogen zijn. De galop is goed, maar had nog wat meer bevestigd kunnen zijn. Jiska is een getalenteerde merrie met veel houding en werklust.

Van de 8 beoordeelde merries slaagden er 7.

 

Bron: KWPN

Foto: Digishots

Reacties