Meerdere kandidaten voor organisatie WK’s in 2022

Meerdere kandidaten voor organisatie WK’s in 2022

wereldkampioenschappen tryon WEG
Arena FEI World Equestrian Games Tryon 2018 © DigiShots

Er zijn verschillende gegadigden om de Wereldkampioenschappen in 2022 te organiseren. De deadline voor het indienen van een ‘bid’ is 28 februari. De FEI neemt in november in Moskou een besluit.

De wereldruitersportbond verwacht dat er voor de deadline nog meer kandidaten voor de organisatie zich zullen melden.

Ingmar De Vos

“De interesse om de WK in 2022 te organiseren is groot,” geeft FEI-voorzitter Ingmar De Vos aan. “We zijn ervan overtuigd dat we straks uit een aantal interessante kandidaten kunnen kiezen.”

De FEI maakte eind vorig jaar bekend dat de Wereldkampioenschappen in de zeven disciplines vermoedelijk apart zullen worden gehouden. Dat betekent niet automatisch het einde van de World Equestrian Games, zoals die in september van 2018 plaatsvonden in Tryon.

Meerdere disciplines

Wanneer een land aangeeft in 2022 de WK’s voor alle disciplines te willen organiseren, zal de FEI dit serieus overwegen. De FEI heeft een voorkeur voor gastlanden die WK’s voor meerdere takken van de ruitersport tegelijk willen huisvesten.

Zo kunnen onder meer dressuur en para-dressuur worden gecombineerd. Deze WK’s dienen als kwalificatie voor de Olympische Spelen in 2024 in Parijs.

Losse WK’s

“De paardensport is behoorlijk geglobaliseerd, maar er zijn maar weinig landen die de capaciteit hebben voor de complete Wereldruiterspelen,” aldus De Vos. “Het organiseren van losse WK’s heeft als voordeel dat bestaande ruitersportcomplexen kunnen worden benut. Landelijke ruitersportfederaties die twijfelden om een gooi te doen naar het kandidaatschap, zullen nu wellicht wel een poging wagen in een discipline naar hun eigen keuze.”

Landelijke ruitersportfederaties kunnen in maart in Lausanne een workshop bijwonen waarin onder meer de precieze vereisten voor het organiseren van een WK aan bod komen.

Bron: FEI

Foto: Digishots

Reacties