Meer overlast van wandelaars door coronamaatregelen

Meer overlast van wandelaars door coronamaatregelen

0 877
weide paarden

In Groot-Brittannië hebben de coronamaatregelen een fikse toename van het aantal wandelaars in het buitengebied tot gevolg.

De wandelaars laten vuil achter, laten de paarden schrikken en gedragen zich bovendien agressief, meldt Horse & Hound.

Gedragen

“Het is een nachtmerrie”,  laat paardeneigenaar Sarah Clarence weten. “We zijn eraan gewend dat hetzelfde clubje mensen hier hun hond uitlaat, maar er is een enorme toename in het aantal wandelaars. Blijkbaar wil iedereen het huis even uit, maar ze weten niet hoe ze zich buiten moeten gedragen.”

Clarence trof bij haar paarden een gezin aan, waarvan de dochter haar paard liet schrikken door met gespreide armen op en neer te springen. “Mijn paard racete van schrik door de wei en het meisje vond het fantastisch. Ze deed haar uiterste best mijn paard nog harder te laten schrikken. Wanneer je mensen op hun gedrag aanspreekt, weten ze het tot overmaat van ramp ook altijd beter.”

Blijf thuis

Volgens de paardeneigenaar lopen de mensen door het veld in plaats van op de paden omdat ze op veilige afstand van elkaar willen blijven. “Maar als je je daar dan toch zorgen om maakt, blijf dan blijver thuis”, zegt ze.

Tot overmaat van ramp hebben wandelaars de automatische poorten op het erf van Clarence kapot gemaakt. “Blijkbaar weet men niet dat er voor voetgangers speciale, lagere hekken zijn.”

Bron: Horse & Hound

Foto: archief Remco Veurink

Reacties