Maxime Osse wint Subli Competitie: ‘Kensington doet wat hij moet doen’

Maxime Osse wint Subli Competitie: ‘Kensington doet wat hij moet doen’

dressuur algemeen

De luxe accommodatie van Manege de Kroo in Nieuw en Sint Joosland was zondag 14 juli het decor voor een competitiewedstrijd in de Subli Competitie voor Jonge Dressuurpaarden. Maxime Osse gooide hoge ogen bij de jury met de vierjarige Kensington en ging naar huis met de overwinning.

Thuiswedstrijd

Voor Maxime Osse uit Heinkenszand was de Subli competitiewedstrijd in het Zeeuwse Nieuw en Sint Joosland praktisch een thuiswedstrijd. Met de vierjarige Kensington (v.Bordeaux) schreef ze overtuigend de rubriek voor vierjarigen op haar naam met 84,4%, de hoogste score van de dag. “Ik had met Kensington echt super fijn gereden en dat onze proef beloond wordt met zulke hoge punten is echt geweldig”, aldus Osse. “Na onze proef was ik al heel blij en tevreden, maar ik had zeker niet verwacht dat we zouden winnen. Het was pas onze vierde keer samen op wedstrijd.”

Op zijn gemak

Osse bracht Kensington al op twee eerdere Subli-wedstrijden aan de start. “Tijdens de competitiewedstrijden in Delft en Schijndel was hij nog wat onzeker en zat hij wat in zijn schulp, maar deze keer was hij meer op zijn gemak en liet hij zich echt zien. Sowieso kan Kensington extra goed draven, op dit onderdeel scoort hij altijd hoog. Maar zijn stap en galop zijn ook sterk, daarbij is hij ook nog eens heel knap en heeft hij een top karakter. In de ring kijkt hij nergens naar en doet gewoon wat hij moet doen. Echt een heel fijn paard. De komende tijd gaan we nog een aantal Subli wedstrijden rijden en de halve finale van de Pavo Cup in Ermelo. Maar ik ga nu eerst hier even lekker van nagenieten, want ik zit nog even op een roze wolk.”

Uitslagen

De tweede plaats bij de vierjarigen was voor Marieke Ponzo Dieu met Kingsdale (v.Everdale), gevolgd door Aniek de Laat met naamgenoot Kingsdale (v.Lord Leatherdale) op de derde plaats.

De eerstvolgende wedstrijd in de Subli Competitie voor Jonge Dressuurpaarden zal plaatsvinden op 7 september in Tolbert.

Vergelijkbare artikelen

Reacties