Maura Knipscheer brons in individuele proef Children EK

Maura Knipscheer brons in individuele proef Children EK

Maura Knipscheer en Amaretto foto Equigeniek

De Children reden vandaag hun laatste proef op het EK in Hongarije. Maura Knipscheer steeg boven zichzelf uit en nam, als beste Nederlander, de bronzen medaille mee naar huis in de individuele proef (de Children rijden geen Kür op muziek).

Sterk terug

Maura startte wat moeizaam met Amaretto in de inloopproef. De reis van twee dagen en het ontbreken van een rustdag voor aanvang waren best zwaar voor haar Krack C-nakomeling, maar ze kwamen super sterk terug. In de landenproef noteerde ze de derde score, achter Kebie Raaijmakers en Happy Feet (v. Tuschinski). Nederland won toen zilver met het team. In de afsluitende individuele proef reed ze weer fantastisch en mocht nu opstellen voor brons met 80,94%.

Gaaf

“Echt zo gaaf. Dit hadden we van te voren echt nooit verwacht”, reageert Maura emotioneel. “Ik ben zeker niet naar het EK gegaan met het idee dat ik individueel een medaille zou kunnen halen. Na mijn proef zag ik dat ik op de eerste plaats stond en toen moesten nog twee sterke combinaties. Ik wist toen al dat het in ieder geval brons zou worden.”

Huilen

“De beide Duitse amazones, die als laatste moesten, kwamen boven mij, maar ik was zo blij. Iedereen om ons heen was ook blij en iedereen was aan het huilen.” Kebie Raaijmakers eindigde buiten het podium met de vierde plaats. Ze haalde 80,05%. “Ze reed ook zo goed. Ik had haar echt een medaille gegund”, voegt ze nog toe. Kebie noteerde een zeer fraaie score van 80,05%.

Kei goed

Bondscoach Imke Schellekens-Bartels is dolenthousiast over haar teamleden. “Echt super! Waanzinnig gewoon! In de landenwedstrijd noteerde Kebie de tweede score en Maura de derde, dus ik dacht dat een medaille haalbaar zou zijn en heel misschien wel twee. Kebie presteert super stabiel, maar Maura reed ook echt super goed. De juryleden vonden Maura vandaag net iets beter dan Kebie. Maura stond ook nog dichtbij de Duitse amazone die tweede werd. Echt kei goed. Ik ben super trots en heel erg blij.”

Derde Nederlandse

Drie amazones kwamen voor Nederland aan de start in de individuele proef. Veerle Farla en Don Diablo eindigden knap op de zesde plaat met een score van 78,14%. De Duitsers pakten goud en zilver. Emily Rother noteerde met Jasper 86,15%. Clara Paschertz en Danubio namen het zilver mee na een score van 81,36%.

Bekijk hier alle uitslagen.

Bron: De Hoefslag

Reacties