Maud de Reu wint Para Dressuur Throphy Genemuiden

Maud de Reu wint Para Dressuur Throphy Genemuiden

0 247
Maud de Reu - Webron Jumping Amsterdam 2019 © DigiShots

In Genemuiden werd gisteren de eerste wedstrijd gereden in de nieuwe cyclus van de KNHS-Witte Van Moort Para Dressuur Trophy. Maud de Reu won twee keer overtuigend de gecombineerde Grade 2 en 3 met haar paard Webron (v. Sir Sinclair).

Twee pr’s

De Reu reed twee sterke proeven met haar Webron. De juryleden Mandemaker en Van den Berg konden hoge punten kwijt. Het jurykorps plaatsten de combinatie met twee keer een score boven de 73% op kop. De Reu vertelt “Ik heb twee hele fijne proeven gereden. We hebben weer flinke sprongen vooruit gemaakt! In de tweede proef had ik wel een storing in het halthouden, maar verder ging het heel goed. Zowel in de teamtest als in de individuele proef reed ik een pr.”

Sterk seizoen

Sinds 2015 traint Maud de Reu bij Frank Hosmar en ze heeft daarnaast ook veel steun van Danielle van Vilsteren en Boris Braam, de eigenaar van Webron. De amazone brak het afgelopen jaar door met Webron en won direct brons op het NK. “Het gaat echt geweldig”, aldus De Reu. “We trainen eerst door voor Jumping Amsterdam wat vorig jaar mijn eerste grote wedstrijd was. Ik hoop natuurlijk dat ik dan verder kan richting de Paralympische Spelen in Tokio.”

Vermeulen en Meijer

Demi Vermeulen op Wannabee en Anni Meijer met Countrymill Clark werden tweede en derde. In de teamtest kreeg Vermeulen 70.662% en in de individuele proef 69.853%. Meijer scoorde respectievelijk 67.721% en 66.397%.

Schakel, Meinema en Campagne

In de gecombineerde Grade 4 en 5 pakte Neel Schakel-van Klei met Edison de zege. In de teamtest reden zij 71.313%. Saskia Meinema uit Dronrijp werd tweede en Joyce Campagne reed naar de derde plaats.

Bron: KNHS / Hoefslag

Foto: Digishots

Reacties