Maud de Reu: “Webron en ik hebben een hele goede klik”

Maud de Reu: “Webron en ik hebben een hele goede klik”

Maud de Reu pakte brons op het NK Dressuur 2019 © DigiShots

Op haar eerste Nederlands Kampioenschap won Maud de Reu direct een medaille. Ze scoorde in het zadel van Webron 76,667% in de kür op muziek en pakte daarmee het brons bij de Para Dressuur.

Mooi evenement

“Het was een superleuke ervaring”, begint De Reu. “Ik zat vorig jaar vanaf de tribune iedereen te bewonderen, en nu reed ik er zelf. Het NK Dressuur vind ik altijd een heel mooi evenement dus het was heel gaaf om zelf deel te nemen. Zaterdag was het ook precies een jaar geleden dat ik mijn allereerste ritje met Webron maken, erg bijzonder hoe snel het in een jaar kan gaan!”

Webron

De eerste rit met Webron kan de amazone zich nog goed herinneren. “Vanaf het allereerste moment gaf hij me een heel vertrouwd en gaaf gevoel. We hebben een hele goede klik samen, ik denk dat het daarom zo goed gaat. De eerste dag was ik op het NK best een beetje zenuwachtig omdat het de eerste keer was. Maar we hebben toch een goede score neer kunnen zetten. Voor mijn gevoel ging de kür ook goed, dit was pas de vierde keer dat ik hem reed. Het is nog wel lastig om precies op de muziek te rijden; bij het binnenkomen had ik een kleine storing dus liepen we iets achter op de muziek. Uiteindelijk heb ik dat goed op kunnen lossen, dus ik ben super tevreden.”

Europese Kampioenschappen

“De focus ligt nu op de aankomende twee observaties voor het EK. Over tien dagen hebben we de tweede observatie in Kronenberg. Ik hoop de stijgende lijn vast te houden en misschien kans te maken op deelname aan het kampioenschap.”

Zie ook: NK Dressuur | Goud voor Sanne Voets en Demantur RS2 N.O.P.

Bron: Hoefslag/Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan.

Reacties