Matthys 504 behaalt Sport-Elite predicaat

Matthys 504 behaalt Sport-Elite predicaat

0 146
Matthys 504 KFPS Hengstenkeuring 2020 © DigiShots

Matthys 504 (v. Norbert 444) heeft het Sport-Elite predicaat binnengehaald. Corina Conradi reed de KFPS stamboekhengst naar de Prix St. Georges. “Onze droom is de Grand Prix. ”

Predicaat

Het is een geweldig jaar voor de hengst Mathys 504. Op de Hengstenkeuring 2020 werd hij gekroond tot algeheel kampioen Het jaar De achtjarige hengst haalde eind februari de benodigde score binnen voor het Sport-Elite predicaat. Conradi rijdt de hengst al vanaf zijn derde jaar. Ze vertelt “ We wilden voor de start van het dekseizoen Matthys naar het Sport-Elite predicaat rijden, en dat is gelukt. Een mooie afsluiter van het winterseizoen.”

Atleet

Komende zomer zal de hengst zich focussen op de fokkerij. Er wordt vol enthousiasme uitgekeken naar zijn eerste veulens. Maar Conradi traint hem ook dan gestaag door. “Van stilstaan wordt hij niet blij, hij wil het liefst doorwerken. Je kan paarden als Matthys vergelijken met atleten, ze hebben de training nodig om zich goed te voelen.”

Karakter

Komend najaar zijn Matthys en Conradi weer op wedstrijden te zien. “We willen nog wel twee stapjes hoger in de dressuur. De piaffe en passage pakt Matthys spelenderwijs op, dat kost hem geen enkele moeite. Hij gaat er altijd voor en heeft ook altijd goede zin. Ik moet hem eerder afremmen dan aanmoedigen. Echt een karakter waarmee we door kunnen naar de hogere dressuur.”

Bron: Phryso

Foto: Digishots

Reacties