Matthias Bouten wint CDI4* München: “We noemen Boston de koning”

Matthias Bouten wint CDI4* München: “We noemen Boston de koning”

Meggle's Boston, hier nog onder Hendrik Lochthowe © DigiShots

Op het CDI4* dit weekend in München wonnen de Duitse Matthias Bouten en de KWPN-er Meggle’s Boston zowel de Grand Prix, als de kür op muziek. De score van bijna 79% in de kür is een nieuw persoonlijk record voor de combinatie.

Unanieme zege

Matthias Bouten en Meggle’s Boston (v.Johnson) beleefden in München het hoogtepunt van carrière tot nu toe. In de Grand Prix lieten ze een score van 73,043% noteren. In de kür op muziek wisten ze een score van 78,9% neer te zetten. Daarmee bleef de combinatie ruimschoots voor op de concurrentie en werden ze bij alle drie de juryleden op kop geplaatst. Een prachtig resultaat voor de Duitse ruiter, die ruim een jaar geleden plaatsnam in het zadel van de Johnson-zoon.

Baas op stal

“In de Grand Prix hadden we een paar kleine dingen, daar heeft Boston me een beetje gered. Zaterdag hebben we deze fouten niet gemaakt”, vertelt Matthias. “Boston is geen macho, maar hij weet hoe mooi hij is. Thuis noemen we hem ‘de koning’, hij weet dat hij de baas is op stal. Op wedstrijd stijgt hij regelmatig boven zichzelf uit, hij heeft gewoon een fantastische instelling!”

Nederland

Slechts één Nederlandse amazone ging dit weekend naar München. Saskia Maertens startte haar Legend of Loxley (v.Lord Loxley) in de Grand Prix. De amazone begon heel veelbelovend aan haar proef, maar liep in het begin van de galoptour tegen wat ongebruikelijke fouten aan. Bijna 67% was het resultaat. Daarmee werd de amazone negende en greep ze net buiten een startplek voor de kür op muziek, waarin de beste acht combinaties van start gingen.

Bron: KWPN/Hoefslag

Reacties