Mathijs van Asten: “Ik wilde mijn paard niet forceren”

Mathijs van Asten: “Ik wilde mijn paard niet forceren”

Mathijs van Asten met Zapfier

The Mediterranean Equestrian Tour’s spring edition gaat deze week verder met Spring MET III. Springruiter Mathijs van Asten eindigde afgelopen zondag op de tweede plaats van de CSI2* met Yagudin (v. Berlin). Van Asten: “Het was goed, ik ben heel erg tevreden.”

Eerste plek voor Michael Hughes

Hughes heeft een goede week gehad bij de Spring MET III, vertelt een persbericht van The Mediterranean Equestrian Tour. Hij won op zaterdag de Silver Grand Prix voor de Grand Prix die hij zondag reed. “Alle paarden zijn fantastisch geweest deze week, van de jonge tot de meer ervaren paarden. Ze zijn allemaal zo constant geweest en dat betekent zo veel voor ons team, dat zo hard werkt om dit allemaal te laten gebeuren.” vertelde Hughes na zijn winst.

“Ik vond het parcours leuk, de tijd was krap maar er waren veel mogelijkheden om dat goed te maken. Het parcours paste goed bij mijn paard, ik kon wat passen weglaten en dat vindt hij erg fijn. Hierdoor was het makkelijk voor mij om binnen de tijd te blijven.”

Winnen kan niet altijd

“We rijden nu een maand of 8, 9 samen,” vertelt tweede prijs winnaar Van Asten aan Hoefslag. “Afgelopen zomer heb ik Yagudin samen met een Amerikaanse klant gekocht. We hopen veel plezier van hem te hebben en dat lijkt goed te komen. In de barrage moest ik als tweede naar binnen. Helaas had ik een fout. Hughes heeft mij zien rijden en moest gelijk na mij de ring in. Hij startte gelijk met een galoppas minder, dat risico wilde ik nog niet nemen zo aan het begin van de Tour. Dat paste mijn paard niet en ik wilde hem niet forceren. Ik was liever eerste geworden, maar winnen kan nou eenmaal niet altijd.”

Ontwikkelen

“Ik ben met zes paarden hier,” gaat Van Asten verder. “Zo kan ik alles in het ritme krijgen. Ook zijn er twee studenten van mij mee. Deze Tour is een mooie gelegenheid om ons voor te bereiden op het nieuwe seizoen. Ieder jaar ga ik drie weken hier naartoe. Het is goed georganiseerd, schoon, goed weer: gewoon ideale omstandigheden. We gaan nu fijn drie weken springen, dan weten we wat we hebben en kunnen we een planning maken voor de rest van het seizoen.”

Afstemmen

“Het was een vrij technisch parcours, heel fair maar toch moeilijk genoeg. Dat is fijn om de juiste afstemming te gaan vinden. Met Yagudin hoop ik in de derde week de CSI3* te kunnen rijden. Dan hebben we aardig wat bereikt voor deze tour. Daarna gaan we even kijken hoe de zaken er voor staan voor het komende seizoen. Yagudin springt eigenlijk altijd goed, deze Tour is vooral om hem er wat meer in te laten groeien. Hopen dat hij zich zo doorontwikkelt.” voegt Van Asten ten slotte nog toe.

 

Lees ook: Van Asten: ‘Ze moeten willen en dat doet hij’

 

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding en schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan

Foto: Remco Veurink

Reacties