Mathijs van Asten: “Hotspot is tot ongelooflijk veel in staat”

Mathijs van Asten: “Hotspot is tot ongelooflijk veel in staat”

Mathijs van Asten - Hotspot
Mathijs van Asten - Hotspot Finale Blom Hengstencompetitie Springen KWPN Hengstenkeuring 2017 © DigiShots

De KWPN-goedgekeurde hengst Hotspot miste net op een haar een medaille op het Wereldkampioenschap voor jonge springpaarden in Lanaken. Mathijs van Asten is desondanks zeer tevreden over de zoon van Hors la Loi II.

“Ik ben ongelooflijk blij met hoe hij hier alle drie dagen heeft gesprongen,” reageert Van Asten. “Of beter gezegd, hoe hij zich het hele seizoen al heeft laten zien. We hebben altijd al een rotsvast vertrouwen gehad in Hotspot. Ik heb altijd gezegd, dat paard moet ouder worden en sterker worden, en dan is hij tot ongelooflijk veel in staat. Ik denk dat hij dat hier vandaag al heeft laten zien.”

Het zat niet helemaal mee

In de finale bij de 7-jarige springpaarden op zondag bleef de combinatie tweemaal foutloos, maar was de tijd van 40.71 seconden net niet snel genoeg voor een podiumplaats. “Om eerlijk te zijn had er meer ingezeten in de barrage, maar het zat net niet helemaal mee. Hij was erg fris en daardoor kon ik niet de eerste afstanden pakken en daardoor verlies je toch net wat tijd. Hij sprong voor een medaille maar over dit resultaat kunnen we uiterlijk ook heel tevreden zijn!”

Vier foutloos

Acht combinaties wisten door te dringen tot de barrage. Daarvan bleven er slechts vier foutloos. Het goud ging naar Cuffesgrange Cavadora (v Z Wellie 72) onder Seamus Hughes-Kennedy. Victor Mariano Luminatti reed Cipollini Second Life Z (v Carthago) naar het zilver. Het brons was voor Policeman (v Perigueux) onder Marco Kutscher.

Zie ook: Mathijs van Asten: “We hebben Hotspot opgeleid voor de topsport”

Kijk hier voor alle uitslagen van het Wereldkampioenschap voor Jonge Springpaarden.

Bron: KWN / Hoefslag

Reacties