Mary Hanna over Ferrero D “Hij is een ruwe diamant”

Mary Hanna over Ferrero D “Hij is een ruwe diamant”

0 1241
Esmee Janssen - Ferrero D Pavo Cup 2015 © DigiShots

Nadat de Autralische amazone Mary Hanna haar Olympische paard Boogie Woogie verkocht aan Andreas Helgstrand. Vond de amazone in de negenjarige Tuschinski-zoon Ferrero D een nieuw talent voor de toekomst.

Calanta

Mary Hanna heeft momenteel nog de beschikking over de twaalfjarige KWPN-merrie Calanta Ook deze merrie schreef al twee wereldbekeroverwinningen op haar naam. Naast Calanta richt Mary Hanna in de toekomst haar pijlen op Ferrero D. Deze ruin liep onder Esmee Janssen op Lichte Tour-niveau en is een halfbroer van NMK-kampioene Gamante D.

Ruwe diamant

“Ik heb me de laatste tijd erg rustig gehouden, omdat ik in het afgelopen jaar een erg moeilijke beslissing heb moeten maken”, aldus Mary Hanna. “Tijden veranderen in de dressuursport en de lat ligt momenteel erg hoog. Ik moest een nieuw plan maken om mijn ambitie waar te maken: een zesde en mogelijk laatste Olympiade rijden. Met veel verdriet heb ik mijn Olympische partner Boogie Woogie en ons jonge talent Gerion verkocht. Mijn fantastische merrie Calanta is volledig terug in training, zij wordt vanaf nu vergezeld door Ferrero D. Hij is een ruwe diamant zonder topscores achter zijn naam, maar zijn amazone heeft fantastisch werk met hem verricht.”

Goede aankoop

“Het was niet de bedoeling Ferrero te verkopen, maar soms komt zoiets op je pad”, begint Esmee Janssen. “Wij hadden hem als veulen gekocht op de SELL Veulenveiling. In de veiling zelf liet hij zich niet meer goed zien, dus we hebben hem eigenlijk op het filmpje gekocht. We hadden geen verstand van veulens kopen, maar hebben toch een goede aankoop gedaan”

Grand Prix

“Ferrero is een paard dat zeker kwaliteit voor de Grand Prix heeft. Hij beheerst alle oefeningen, dat moest alleen nog iets meer bevestigd worden; ook voor mij was dit niveau nieuw. Ik ben zeker overtuigd dat hij Grand Prix gaat lopen, ik geloof in dit paard. Hij heeft heel veel talent voor piaffe en passage, dat bood hij als jong paard al aan. Hij is pas net 9 jaar, maar hij gaat daar zo makkelijk mee om. Ferrero is een paard dat altijd voor me wilde werken, hij heeft een hele goede instelling.”

Fijn gevoel

“Ik vond dat Mary meteen onwijs fijn met Ferrero wegreed. We hadden ook de keuze om hem niet te verkopen, dus hij ging alleen naar iemand waar ik zelf een fijn gevoel bij had. Zij reed heel vriendelijk en zonder druk, ze stelde hem echt op zijn gemak. Het gaf me als verkoper een prettig idee dat hij daar naartoe ging. Mary’s man is bondscoach geweest van het Australische team en ze lest bij Patrik Kittel; dat alles bij elkaar maakte het voor mij prettig om hem uit handen te geven aan zo’n goede amazone.”

Bron: KWPN

Foto: Digishots

Reacties