Martha van der Meulen wint selectiewedstrijd Young Friesian Dressage Competition

Martha van der Meulen wint selectiewedstrijd Young Friesian Dressage Competition

fries

Martha van der Meulen haalde met Kroonmerrie Elbrich fan ‘e Herdershoeve (v. Jehannes 484) met 82,6% de hoogste score tijdens de tweede selectieronde Horses2fly Young Friesian Dressage Competitie. Op zaterdag 17 april werd de selectiewedstrijd door 92 combinaties met Friese paarden live verreden in Tolbert.

Rubrieken vier-, vijf-, zes- en zevenjarige paarden

Martha en Elbrich -die eind januari Kroon werd – haalden de toppositie in een sterk bezet veld met vierjarige paarden. Bij de vijfjarigen was het Arent 515 (v. Jouwe 485) die met Marijke Boelen de hoogste score neerzette met 79,6%. Mellanie Welles enWilliam fan Stal Sibma (v. Tsjalke 397) noteerden 71,2% bij de zesjarigen en Bennie van Es was met 78,4% de topscorer met Tizian fan Ass (v. Epke 474) bij de zevenjarigen.

Live verreden selectie

De drukbezette selectiewedstrijd kon met een fris voorjaarszonnetje fijn live verreden worden in Tolbert. De eerste editie zaten de juryleden nog achter het beeldscherm. Eindelijk weer op pad betekende ook dat de animo voor deze tweede selectieronde enorm was: 40 vierjarige paarden, 29 vijfjarige paarden, 16 zesjarige paarden en 7 zevenjarige paarden reden de aanlegtest, die wat niveau betreft paardvriendelijk was omdat het nog zo pril in het seizoen is, zo liet de organisatie L&H Horse Events weten. Deelname betekende een proef rijden en weer naar huis, maar met dit initiatief zorgt de organisatie van deze Young Friesian Dressage weer voor dynamiek.

Stamboekhengsten in de kijker

De KFPS stamboekhengsten lieten zich van hun goede kant zien. Bij de vierjarigen haalde Hennie Roffel met Fryso 518 een score van 80,2% en een tweede plek. Dat was nog een hoger percentage dan ze tijdens de eerste selectieronde haalde, waar ze als dagtopper met 78,4% uit de bus kwam.
Bij de vijfjarigen was het een ‘invasie’ van de Nieuwe Heuvel hengsten. Marijke Boelen reed Arent 515 naar de eerste plaats met 79,6%. Auwert 514 en Boet 516 zaten haar op de hielen met Sabine van de Loenhorst in het zadel. Bij de zevenjarigen wist Leonie Evink met Ulbe 506 – die ter dekking staat bij Henswoude – een tweede plek te bemachtigen.

Nog een selectiemogelijkheid voor finale op 29 mei

Na twee selectierondes staat er op 8 mei nog een selectieronde gepland. De resultaten van twee selectiewedstrijden tellen mee om in aanmerking te komen van de grote finale op zaterdag 29 mei.

Klik hier voor de volledige uitslag.

Bron: Phryso

Foto: Shutterstock

Reacties