Marten Luiten gepromoveerd naar A-kader young riders

Marten Luiten gepromoveerd naar A-kader young riders

Marten Luiten - Fynona NK Dressuur 2019 © DigiShots

De KNHS heeft de nieuwe indeling van de nationale kaders bekend gemaakt. De enige toevoeging aan een A-kader was die van Marten Luiten bij de young riders dressuur.

Het A-kader van de dressuurruiters en springruiters kennen verschuivingen naar het B-kader.

Voortvarend

Tot nu toe gaat de jeugdperiode van Marten Luiten (18) voortvarend. Met Moviestar was hij opgenomen in het A-kader bij de pony’s en nam hij in 2017 deel aan het EK, waar hij met het team vierde werd. In 2018 maakte hij de overstap naar de junioren met Fynona en won brons op het NK. Vorig jaar nam hij deel aan het EK junioren, waar hij drie zilveren medailles mee naar huis nam. Inmiddels heeft hij de overstap naar de young riders al gemaakt met Fynona en zijn ze nu gepromoveerd naar het A-kader.

Dressuurruiters

Hans Peter Minderhoud en Glock’s Zanardi en Diederik van Silfhout met Expression zijn van het A-kader naar het B-kader gegaan. Het A-kader bestaat nu uit: Adelinde Cornelissen met Zephyr, Edward Gal met GLOCK’s Zonik N.O.P., Hans Peter Minderhoud met GLOCK’s Dream Boy N.O.P., Anne Meulendijks met MDH Avanti N.O.P. en Emmelie Scholtens met Desperado N.O.P.

Springruiters

Harrie Smolders en Don VHP Z N.O.P.  zijn van het A-kader bij de springruiters terug naar het B-kader. Het A-kader bestaat nu uit: Bart Bles met Israel van de Dennehoeve, Willem Greve met Zypria S N.O.P., Marc Houtzager met Sterrehof’s Calimero, Doron Kuipers met Charley, Eric van der Vleuten met Wunshkind, Maikel van der Vleuten met Dana Blue en Jur Vrieling met VDL Glasgow van het Merelsnest.

Bekijk hier de actuele nationale kaders van alle disciplines.

Bron: De Hoefslag/ KNHS

Reacties