Marten Luiten en Sanne van der Pols winnen Anemone Horse Trucks Greenpoint...

Marten Luiten en Sanne van der Pols winnen Anemone Horse Trucks Greenpoint Cup

Marten Luiten - Fynona CDI Exloo 2019 © DigiShots

In de competitiewedstrijd van de KNHS-Anemone Horse Trucks Greenpoint Cup Junioren en Young Riders in De Meern werd zaterdag 22 februari erg sterk gereden. Marten Luiten liet wederom zijn goede vorm zien en won overtuigend bij de Young Riders met Fynona (v.Ampère). In de rubriek voor Junioren ging de hoogste score en de eerste plaats naar Sanne van der Pols met haar paard Excellentie (v.Don Schufro).

Uitslagen

Luiten scoorde 74,51% en bleef daarmee voor op Thalia Rockx. Zij nam zowel de tweede plek als derde plek bij de Young Riders in beslag. Met Gerda Nova de La Fazenda (v.Romanov) liet ze 72,30% noteren, met Golden Dancer de La Fazenda (v.Bretton Woods) 71,91%. Van der Pols schreef bij de Junioren de overwinning met 72,48%, voor Micky Schelstraete die Grand-Charmeur (v.Apache) naar 71,66% reed. Shanna Baars en Fernando (v.Westpoint) werden met 71,16% derde.

Talentvolle ruiters

Ook bondscoach Monique Peutz was bij De Voornruiters aanwezig om alle verrichtingen van de Junioren en Young Riders in de KNHS-Anemone Horse Trucks Greenpoint Cup toe te zien. Ze toonde zich erg tevreden: “We hebben op het moment een goede groep met talentvolle jeugdige dressuurruiters en dat is fijn om te zien en om mee te werken. Ik kijk dan ook erg positief naar het komende seizoen, zeker als we deze lijn kunnen vasthouden. In de Meern liet Marten Luiten bij de Young Riders heel veel expressie zien in zijn proef. Vooral het drafgedeelte sprong er echt uit. Hij was met een score van 74,51% absoluut de duidelijke winnaar. Ook Thalia Rockx, die met twee paarden in de top drie eindigde, reed heel sterk. Haar paard Gerda Nova de La Fazenda ging heel lichtvoetig door de baan en blonk echt uit in de wissels.”

Sterke kopgroep

Peutz vervolgt: “De uitslag van de Junioren lag heel dicht bij elkaar. Er reed een zeer goede en sterke kopgroep mee die zorgde voor een spannende strijd. Sanne van der Pols ging uiteindelijk met de overwinning naar huis vanwege het mooie algehele beeld. Haar paard Excellentie werd zeer correct en mooi bergop gereden. Ook het galopgedeelte was goed voor elkaar. Vlak achter Sanne eindigde Micky Schelstraete als tweede met Grand Charmeur. Zij vormen samen echt een elegante combinatie en dat resulteerde in een zeer correcte en nette proef. Heel fijn om naar te kijken. Ik was in De Meern sowieso heel tevreden met alle goede prestaties en het hoge niveau van alle junioren.”

Bron: KNHS

Reacties