Marten Luiten blijft concurrentie de baas in Groningen

Marten Luiten blijft concurrentie de baas in Groningen

Marten Luiten - Fynona
Marten Luiten - Fynona CDI Exloo 2018 © DigiShots

Marten Luiten stak met kop en schouders boven de concurrentie uit tijdens de DCIG Finale Kür op muziek. Met Fynona noteerde hij tijdens Indoor Groningen een score van 75.750%, die goed was voor de winst in het ZZ-Licht.

Het publiek én de jury’s konden de harmonieuze proef van Luiten goed waarderen. Tijdens de prijsuitreiking werd de combinatie ontvangen met een groot applaus.

Pony-combinaties

Door middel van diverse selectiewedstrijden konden de combinaties (pony’s en paarden) zich kwalificeren voor de kür op muziek tijdens Indoor Groningen.  Die werd in diverse klassen verreden.

Yvette Oudman won de finale in de klasse Z bij de pony’s met 74.188%. In de klasse L/M Categorie AB-C ging de zege naar Jade Bolhuis en haar pony Dorien JB, met een score van 67.250%!.

In de klasse L Categorie D-E wist Ruth Gjaltema de juryleden te overtuigen met haar prachtige kür. Samen met haar pony Sunshine Ausberlin behaalde ze de eerste plaats met een score van 71.333%.

In de Klasse M Categorie D-E was Ava Krause de beste combinatie, met een score van 72.167% wist zij samen met haar pony Jonker’s Liam te winnen.

In de klasse Z kwam een aantal steengoede combinaties voorbij. Yvette Oudman ging met de winst aan de haal met haar pony Dior (74.188%).

Paarden

In de klasse L liet Magriet Hingstman samen met Jovanni een sterke kür zien die goed was voor een score van 74.334% en de winst.

In de klasse M paarden deden veel bekende combinaties mee. Rachell Buining wist te overtuigen met haar sterke kür en won met 76.667%.

Drie maal tweede

Ook Floor Vos kwam aan start in de klasse M.  Vos startte al eerder in de Categorie 1 Dressuur (ZZ-Zwaar) met haar paard Fine-Tuned DFV, in de DCIG Finale kwam Floor Vos aan start met haar paarden Indiana-Linda DFV (M) en Happy Feet DFV (Z). Vos wist tot drie keer toe de 2e plaats te bemachtigen.

In de klasse Z reed Linda Kouwenhoven naar de overwinning met haar ijzersterke kür. Dit deed zij samen met haar paard Superhorse Happymood, ze reden samen naar een knappe score van 68.334%.

Op vrijdag staat tijdens Indoor Groningen de Hengstencompetitie op het programma. De startlijsten en uitslagen vind je hier.

Foto: Digishots

Vergelijkbare artikelen

Reacties