Marlou de Ruyter rijdt hardstyle-kür: ‘Het mag wat bombastischer’

Marlou de Ruyter rijdt hardstyle-kür: ‘Het mag wat bombastischer’

0 9713
Marlou de Ruyter - Gregwaard
Marlou de Ruyter - Gregwaard © DigiShots

Marlou de Ruyter reed in Neerijnen voor het eerst haar nieuwe kür met Gregwaard. Deze keer geen klassieke muziek of andere veelgebruikte klanken; De Ruyter maakte samen met Mario Vleugels een hardstyle-kür! De jury waardeerde haar muziekkeuze en ze won de ZZ-Licht rubriek met 71,5%.

‘Zet hem maar goed hard’

“Qua timing klopte de kür echt perfect”, begint De Ruyter tevreden. “Ik zei vooraf: ‘Zet hem maar goed hard, want het moet overkomen’. Als Gregwaard spanning zou krijgen hadden ze hem altijd nog zachter kunnen zetten, ik had hem thuis wel al een paar keer geoefend. Hij bouwde heel even wat spanning op, daarna was het goed. Gregwaard gaat echt voor je door het vuur, ik heb heerlijk gereden. Er zaten nog wel wat foutjes in omdat hij nog groen is, maar die dingen konden nog niet echt beter. Ik was er echt heel blij mee!”

Gregwaard

“Ik heb Gregwaard als driejarige te rijden gekregen. Toen ik bij de Dalhoeve ging werken was hij net zadelmak. We hebben samen hier naartoe gewerkt, dat was een hele leuke weg. Gregwaard is een ontzettend lief paard, hij probeert altijd zijn best te doen.” Gregwaard is nog steeds in eigendom van Nol Gerritsen. “Nol en zijn vrouw Jeanette vonden de muziekkeuze verschrikkelijk, dus ik ben best eigenwijs geweest. Nol vond het best meevallen toen de kür af was, en eigenlijk best wel mooi. Jeanette vond het nog steeds niks, maar gelukkig wel mooi gereden. Die reacties zul je toch altijd blijven houden.”

Wat anders

“Ik ben zelf wel een beetje van die muziek”, licht De Ruyter haar opvallende muziekkeuze toe. “Het spreekt een publiek aan dat eigenlijk misschien niks met paarden heeft, maar het hierdoor toch gaat kijken. Dat vond ik belangrijk, daarnaast wilde ik wat anders en iets heftigers; het mag allemaal wat bombastischer. De kür was eigenlijk een probeersel, ik wilde kijken of het überhaupt kon qua ritme. Ik heb Mario gebeld met het idee, hij vertelde me dat het kon maar dat hij niet wist of dit wel een goed idee was. Ik heb gezegd wat ik wilde en hij heeft zich in de muziek verdiept, uiteindelijk zijn we tot iets moois gekomen.”

Smaak

“Achteraf ben ik naar de jury toegelopen om te vragen of ze het niet te heftig vond. Ze zei dat ze het heel leuk vond en ze had er helemaal geen problemen mee. Dat ik vanuit de jury die bevestiging kreeg, daar was ik blij mee. De muziek moet natuurlijk bij het ritme van het paard passen, en dan mag het uiteindelijk niet van de smaak van de jury afhangen.”

Gisteravond in Neerijnen voor het eerst onze hardstyle kür in het ZZ-licht gereden en het was zoo gaaf😍😍 Als alles precies op zijn plaats valt qua timing en Gregwaard die zo zijn best doet, genoeg ruimte voor verbetering maar een betere eerste keer had ik niet kunnen wensen😁😁 Natuurlijk wel wat twijfels of de muziekkeuze gewaardeerd zou worden maar absoluut niet teleurgesteld, we wonnen de kür met 71,5%❤️❤️ Daar moet ik even een paar mensen heel erg voor bedanken, in het bijzonder Mario Vleugels die de kür geproduceerd heeft, Joanne Jansen die geholpen heeft met het bedenken, Ellie van Westrienen voor de supergave gesponsorde prijs, een paar rijlaarzen! En natuurlijk Nol, Jeanette en Luuk van Rijn 😘 Daarvoor nog een gewone proef gereden die ook goed was voor een eerste plaats🥇#dalhoeve #customzadels

Geplaatst door Marlou de Ruyter op Zondag 13 januari 2019

Bron: Hoefslag/Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan.

Reacties