Marloes Oosterhof: “Milana kan een hele aparte worden”

Marloes Oosterhof: “Milana kan een hele aparte worden”

0 1097
Marloes Oosterhof & Milana tijdens IBOP Brummen

Marloes Oosterhof stelde de merrie Milana (v. Dreamboy) voor op de IBOP in Brummen. De merrie kreeg 80 punten voor haar verrichting en werd daarmee elite.

Voorlopig keur

Oosterhof vertelt “Het was de reis naar Brummen wel waard. Ik kom uit Groningen en het is voor ons 2,5 uur rijden enkele rit. Afgelopen zomer brachten we Milana voor de keuring en daar werd ze voorlopig keur verklaard. Ze is ook Prok goedgekeurd. Afgelopen december zou ik haar rijden op de IBOP in Tolbert maar die werd helaas geannuleerd. Rondom kerst werd er nog een IBOP georganiseerd in Ermelo maar onze familie heeft een slagerij, dan is het harstikke druk dus dat ging ook niet.”

Drachtig

“Het viel me op dat Milana steeds dikker werd. In augustus werd ze gust verklaard nadat de laatste inseminatie op 21 juli plaats had gevonden. De dierenarts kwam voor een ander paard en ik vroeg of hij haar op wilde voelen. Wat bleek, ze is dragend van Bordeaux. Toen dacht ik dat het wel heel leuk zou zijn als ze elite is voor het veulen komt en we besloten ons in te schrijven voor de IBOP in Brummen” vertelt ze enthousiast.

Milana tijdens de stamboekkeuring

Looplust

De merrie kreeg voor alle onderdelen een acht van de juryleden. “We waren verkeerd gereden waardoor we 20 minuten later aankwamen dan gepland. Tijdens de IBOP liep het in en er was een uitvaller. Ze vroegen of ik bij een ander groepje in wilde en na haar gelongeerd te hebben voelde ze heel goed aan. Het proefje liep ze onverstoorbaar door. De jury vond haar scherp maar heel eerlijk met veel looplust. Als ik dat in goede banen weet te leiden kan ze echt een aparte worden.”

Veel front

“Milana is pas vier jaar oud en ik mag pas in het L2 beginnen. In principe kan je niet zoveel met een jong paard behalve een jonge paarden wedstrijd of een aanlegtest. Ze komt uit een super goede bloedlijn en ze krijgt alle tijd om sterker te worden. Ze kan nu nog wat hechtisch worden, ik verwacht dat als ze sterker word ze nog meer kan gaan dragen. Milana is een mooie merrie met veel front en een goed achterbeen. Het is een kwestie van tijd en we gaan zeker genieten van haar eerste veulen”, vertelt Oosterhof.

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto’s: Marloes Oosterhof

Reacties