Marloes Blok: “Ik ben puur op mijn gevoel afgegaan”

Marloes Blok: “Ik ben puur op mijn gevoel afgegaan”

Marloes Blok

Als jong paardenmeisje wilde Marloes Blok maar één ding: een eigen Fjord. Ruim zeven jaar geleden kwam die droom uit en kocht ze haar eerste eigen paard. Ondanks dat de klik er gelijk was, had ze nooit verwacht dat ze zo ver met Diëgo zou komen.

Op haar Instagram-pagina geeft ze ruim 23.000 mensen een kijkje in haar leven en de manier waarop ze haar paard traint. Van springen en crossen tot vrijheidsdressuur en piaffe, Diëgo is een echte alleskunner.

Advertentie

“Toen ik heel klein was nam mijn opa mij altijd mee naar menwedstrijden. Toen ik een jaar of vijf was kwamen we een fjord tegen, vanaf toen is de liefde een beetje begonnen. Ik heb altijd geroepen dat ik later een fjord wilde”, lacht ze. “In mijn jeugd heb ik voornamelijk KWPN’ers en de ‘standaard’ rassen gereden, maar toen ik zeven jaar geleden besloot dat ik een eigen paard wilde, moest dat een fjord worden. Via marktplaats stuitte ik op een advertentie waar maar één foto bij stond, toch voelde ik gewoon dat ik daar langs moest gaan”.

Goed uitgepakt

De advertentie ging over een zesjarige fjord. “Het was een gokje om bij hem langs te gaan, maar op het moment dat ik hem zag wist ik het meteen: ‘Dit is hem!’”, blikt de amazone terug. “Hij was jong en kon eigelijk niks. Je kon er op zitten en dat was het. Ik kon ook niet precies plaatsen waarom ik voor hem heb gekozen, ik ben op mijn gevoel afgegaan en dat heeft goed uitgepakt”.

Uitdaging

Foto: Sabrina Broekman

De amazone besloot om het doorrijden zelf op te pakken. “Dressuur is echt mijn ding dus dat ben ik ook gaan doen met Diëgo. We hebben veel lessen genomen en uiteindelijk zijn we zelfs een paar keer wedstrijden gestart. In het begin was dat best lastig. Fjorden hebben vaak het imago dat ze heel rustig en makkelijk zijn, maar dat valt toch best wel tegen. Ze hebben een eigen wil en laten niet snel emoties zien, dan is het af en toe best moeilijk om ze te pijlen. Helemaal als je ze in de sport uitbrengt. Af en toe duurt het gewoon langer om ze dingen aan te leren. Ik heb bijvoorbeeld drie jaar gedaan om het wijken aan te leren, maar toen het uiteindelijke lukte was het echt fantastisch. Ik het gevoel dat er op deze manier wat meer uitdaging aan zit”.

Geduldig

Ondanks dat Diëgo al heel veel oefeningen beheerst, is de combinatie nog lang niet op hun hoogtepunt. “Ik had niet verwacht dat we zo’n band zouden krijgen, wel gehoopt natuurlijk. Als ik nu terugkijk had ik niet verwacht dat we zo ver zouden komen. Het voelt een beetje onwerkelijk wat we nu allemaal aan het doen zijn. De komend tijd wil ik heel graag dressuurmatig met neckrope aan de gang. Daarnaast willen we meedoen aan evenementen en crosslessen en uiteindelijk de wedstrijden weer oppakken. Ik ben ook bezig met het aanleren van de piaffe, maar daar zit geen haast achter. We gaan gewoon geduldig door en nemen alle tijd om van elkaar te genieten”, sluit ze af.

Tekst: Isa Wessels

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)

Foto: Privébezit

Reacties