Marlies van Baalen: “Grace DVB liet al veel talent zien”

Marlies van Baalen: “Grace DVB liet al veel talent zien”

Marlies van Baalen & Grace DVB - Foto: Equigeniek

Grace DVB (v. Bordeaux), het Lichte Tour paard van Marlies van Baalen is verkocht naar Frankrijk. De merrie is opgeleid door Dressuurstal van Baalen en gaat haar sportcarrière  vervolgen onder een Fransman.

Prachtige verschijning

Dressuurstal van Baalen kocht de merrie als veulen. “Grace sprak ons heel erg aan omdat ze uit de Zinni van Wittenstein lijn komt en we fokken graag met die stam. Ze is een prachtige verschijning met een mooi front en aansprekend hoofd. Grace heeft hele fijne bewegingen, mooie voorbeentechniek en liet al veel vermogen tot verzamelen zien. Ze liet al hele mooie pirouettes zien en kreeg al een mooie passage.”

PSG

“Ze heeft bij ons drie veulens gekregen, twee zelf en één via een embryo transfer. Jos Hoogendoorn was indertijd onze stalruiter en hij heeft haar eerst opgeleid. Ze kreeg op de IBOP hele hoge punten en werd daarmee keur verklaard. Na de geboorte van mijn dochter Feline ben ik haar op gaan pakken. Door de Corona kon ik haar maar één keer uitbrengen op concours. Ze won de Prix St Georges met 70%” vertelt van Baalen.

Frankrijk

“Grace was een heel fijn paard maar wij krijgen ieder jaar zes veulens wat veel nieuwe aanwas betekent. Ik heb nog twee zevenjarige merries op stal die staan te trappelen om mee te gaan. Zodoende kwam een eventuele verkoop ter sprake en de nieuwe eigenaar zocht precies een paard als Grace. Ze gaat naar een hele goede plek in Frankrijk en de nieuwe ruiter valt nog in de Young-Riders leeftijd. Het was meteen een hele passende combinatie en hij gaat goed op haar passen” vertelt ze lachend.

Match

Ze vervolgt “Wij vinden het fijn als er een goede match gemaakt kan worden tussen paard en ruiter. Dat we met een gerust hart kunnen zeggen ‘dat gaat goed komen’. Zo ziet het er ook echt uit, hij heeft haar uitgebreid gereden en wilde alles weten over het management. Wij vinden het ook belangrijk om mee te geven wat ze gewend is qua voeding en hoefsmid. Zijn interesse gaf wel aan dat ze op een hele goede plek terecht komt.”

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)

Foto: Equigeniek

Reacties