Subtop | Marjan Hooge: ‘De overstap naar de U25 is heel groot’

Subtop | Marjan Hooge: ‘De overstap naar de U25 is heel groot’

Marjan Hooge en Eskara de Jeu © DigiShots
Marjan Hooge en Eskara de Jeu © DigiShots

Zondag vond in Erica een subtopwedstrijd plaats. Zowel de eerste als de derde plaats in de Lichte Tour waren voor Marjan Hooge. Met 68,824% boekte ze in het zadel van Eskara de Jeu (v. Jazz) een afgetekende overwinning. Ze werd derde met Ego Tripper Texel (v. Jazz).

Gewoon heel goed

‘Eskara liep gewoon heel goed,’ begint Hooge. ‘Ik had geen grote fouten maar ze kan de pirouettes nog beter en ook het binnenkomen was wat slordig. Eskara maakt hele grote, goede wissels dus de series zijn heel goed. Op de series en de galopappuyementen scoort ze echt punten. Eskara is echt een paard waar ik van op aan kan, ze is nooit kijkerig en heeft een heel fijn karakter. In de proef van Ego dit weekend zat nog wat werk, maar de score klopte bij de proef.’

U25

‘Sinds vorig jaar ben ik voor mezelf begonnen in de paarden. Mijn ouders kopen elk jaar veulens, die worden zadelmak gemaakt en dan leid ik ze zelf op. Dit was mijn laatste jaar bij de Young Riders, dus heb ik twee weken geleden in Exloo voor het eerst bij de senioren in de Lichte Tour gereden. De overstap naar de U25 is gewoon heel groot, daarom rijd ik dit jaar nog wat Lichte Tour. Eskara is er wel klaar voor om begin volgend jaar de overstap te maken!’

ZZ-Zwaar: Holmes en Weyl

Shannon Holmes won met Pays Bas NL de eerste proef ZZ-Zwaar met 63,643%. Michelle Weyl volgde in het zadel van Enzo D op de tweede (63,000%) plek. Stephanie Berends werd derde met Giorgio, zij scoorde 62,857%.

Weyl won de tweede proef met eveneens 63,000%. Stephanie Berends werd in deze proef tweede met 62,000%. Holmes werd derde en scoorde 59,643%.

Lichte Tour: Hooge

Met 68,824% bleef Marjan Hooge ruim 4% voor op de nummer twee, Bo Oudhof en Colt Sollenburg. Zij scoorden 64,779%. De proef van Hooge en Ego Tripper Texel, waarmee ze op een derde plaats eindigde, was goed voor 63,971%.

Jeugd: Kuiken en Linthorst

Young Riders-amazone Wendy Kuiken won met Victorie Boogie Boogie de individuele proef in een gecombineerde Junioren en Young Riders rubriek. Ze scoorde 61,838%. In de lendenproef schreef Emily Linthorst de overwinning op haar naam met Citadelle du Bonheur. Hun juniorenproef werd gewaardeerd met 60,985%.

Zware Tour: Bergsma

Met twee deelnemers was de Zware Tour rubriek in Exloo niet erg drukbezet. Martsje Bergsma scoorde met Cotton Eye Joe 60,441%, goed voor de overwinning in deze rubriek.

Bron: Hoefslag/Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan.

Vergelijkbare artikelen

Reacties