Marjan Hooge over verkoop Eskara de Jeu: “Van mij had het nog...

Marjan Hooge over verkoop Eskara de Jeu: “Van mij had het nog niet gehoeven”

0 1665
Marjan Hooge - Eskara de Jeu © DigiShots

De wegen van Marjan de Hooge en de Jazz-dochter Eskara de Jeu gaan scheiden. De merrie is verkocht aan een jonge amazone in Australië. Hooge reageert: “Ze ging het heel goed doen in de Zware Tour en daarvoor liep ze in de Lichte Tour natuurlijk ook al fantastisch. Maar toen ik de overstap naar de U25 en Grand Prix maakte werd de vraag wel erg groot. Dan kun je wel een beetje inschatten dat het heel snel zou kunnen gaan.”

Altijd instappen

“ik vind het voor mezelf heel zonde, zeker omdat het vanuit mij gezien echt een stap terug is in de sport. Ik reed hem voor de verkoop, dus je weet dat het er aan zit te komen. Maar van mij had het op zich nog niet gehoeven”, vertelt Hooge lachend. “Maar het werkt nou eenmaal zo: als er een goede koper voorbij komt, moet je altijd instappen. Ik weet goed hoe het er in deze wereld aantoe gaat. Want in principe staat bij ons ook alles te koop, of het moet wel een hele aparte zijn.”

Denemarken

Hooge heeft natuurlijk een hoop mooie momenten met Eskara meegemaakt, maar de eerste keer internationaal blijft speciaal. “Dat was in Denemarken. Toen won ze de eerste dag en de laatste dag was ze tweede. Dat zijn dan wel hele mooie concoursen. Maar zoals ik al zei, ze liep eigenlijk altijd bovenin mee.”

Nog zo’n kans

“Nu heb ik Ego Tripper Texel (v. Jazz) nog staan en die loopt nu Inter II, maar die heeft nog wat meer tijd nodig. Als jong paard liep hij al wat achter, dus het is allemaal nog vrij snel gegaan. En verder heb ik alleen nog jonge paarden die ik rustig aan het opleiden ben. Ik ben dan ook blij dat ik met Eskara de Jeu dit allemaal heb mee mogen maken, want die ervaring komt goed van pas bij de opleiding van de anderen. Maar nu doe ik weer een stapje terug. Wij kopen paarden aan als veulens, dus het is maar net waar je voor kiest, maar ik vind het mooi werk. Maar natuurlijk hoop ik dat ik nog zo’n kans krijg als Eskara”, besluit de amazone.

Zie ook: Subtop | Marjan Hooge: “Eskara en ik zijn allebei nog lerende”

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)

Foto: DigiShots

 

Reacties