Mario van Gerwen opgepakt voor cocaïnesmokkel

Mario van Gerwen opgepakt voor cocaïnesmokkel

0 29136
springen algemeen
foto: Remco Veurink

De man die vorige week in Engeland is opgepakt met cocaïne in zijn vrachtwagen is paardenhandelaar Mario van Gerwen, vader van een Nederlandse springamazone. Dit heeft onderzoek van 1Limburg uitgewezen.

Coke in paardenwagen

Van Gerwen is op 13 juli opgepakt door de Engelse politie in Dover, waar de boot vanuit het Franse Calais aanmeert. Hij bestuurde een vrachtwagen die bedoeld was voor paardenvervoer. De douane trof echter ruim vijftig kilo cocaïne aan in de laadruimte van de wagen. Daarop werd de paardenhandelaar aangehouden.

Tonnen cash geld

De Nederlandse politie wenst vooralsnog geen uitspraken te doen over de zaak. Of de Engelse politie hem al heeft overgedragen aan Nederland, wordt ook in het midden gelaten. De zaak wordt door beide landen onderzocht. In de woning van Van Gerwen zijn enkele tonnen aan cash geld aangetroffen tijdens een huiszoeking.

Niet de eerste keer

Het zou niet de eerste keer zijn dat Van Gerwen is opgepakt. Bronnen vertellen over een eerder drugsincident, waarbij hij ook zou zijn aangehouden. De politie wil dat bevestigen noch ontkennen.

Paardenman

Van Gerwen staat in de paardenwereld bekend als groot liefhebber. Zelf heeft hij op landelijk niveau paardgereden. Samen met zijn vrouw en zijn internationaal rijdende dochter heeft hij een spring- en handelstal. Het is nog niet bekend of Van Gerwen een Nederlandse advocaat in de arm heeft genomen en of hij al een bekentenis heeft afgelegd.

Bron: 1Limburg

Reacties