Marijn van Domburgh: “Ontzettend blij met deze kans”

Marijn van Domburgh: “Ontzettend blij met deze kans”

0 1422
Marijn van Domburgh & Barros

Marijn van Domburgh is de nieuwe ruiter van het Lichte Tour paard Barros. De ruin werd eerder uitgebracht door zijn partner en nu mede eigenaar Jeroen Okkema.

Verkoop

Van Domburgh vertelt “Barros stond in training bij mijn partner Jeroen met als uiteindelijke doel om hem te verkopen en zo geschiedde. Toen Jeroen en ik een relatie kregen reed ik een vierjarige voor andere mensen. In het weekend gingen we elkaar vaak helpen want ik heb een baan naast het rijden. Ik heb Barros een keer geprobeerd en dat klikte zo goed dat hij mijn interesse heeft gewekt.”

Klik

Begin dit jaar was van Domburg genoodzaakt om zijn eigen merrie te verkopen. “De mensen die haar gekocht hebben hadden ook nog een vierjarige staan. Ik ben hem gaan proberen en als het klikte zou ik hem verder opleiden. De merrie die ik verkocht heb was mijn eerste eigen paard was ik zelf had opgeleid tot het Z1. Het ging me wel aan het hart dat ze niet meer van mij was en ik bleef haar zien op als ik de vierjarige ging rijden. Bij toeval is Barros op mijn pad gekomen en ik ben ontzettend blij dat ik met deze kans” vertelt de ruiter.

Training

“Barros is groot en ik ben ook best lang wat het niet makkelijker maakt om een passend formaat paard te vinden. Hij is voor mij het ideale leerpaard. Ik heb zelf Z1 gereden maar je wilt toch altijd meer. Daarvoor moet je aan jezelf werken om zelf naar een hoger niveau te kunnen. Onder de begeleiding van Jeroen kan ik dit doen, hij zal ons gaan trainen en coachen.”

Marijn van Domburgh & Barros

Leerpaard

Van Domburgh vervolgt “Barros is een onwijs lief en braaf paard. Je stapt op en rijdt met hem weg. Het is een echte allemansvriend met een heel goed karakter. Het doel is om uiteindelijk wel de ring in te gaan maar ik heb geen verwachtingen. We moeten het eerst maar eens zien en elkaar leren kennen. Hij is voor mij het ideale leerpaard om mezelf verder te kunnen ontwikkelen als ruiter. Daarbij is er niets mooier om dat samen met je partner te doen en Jeroen kent Barros heel goed.”

Passie

“Ik had nooit verwacht dat na de verkoop van mijn merrie dit op mijn pad zou komen. Ik voel me heel erg gelukkig en het is een hele mooie afsluiter van dit jaar. We hopen op een sportief 2021 waar we eerst in alle rust aan elkaar gaan wennen en uiteindelijk compleet verwachtingsloos de ring in kunnen gaan. De paardensport is al jarenlang mijn passie en ik hoop dat onder begeleiding van Jeroen ik ooit de overstap kan maken naar de Subtop” besluit de ruiter gedreven.

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)

Foto: Marijn van Domburgh

Reacties