Marijke van Giesen: “Tijd om voor mijzelf te beginnen”

Marijke van Giesen: “Tijd om voor mijzelf te beginnen”

Marijke van Giesen Esther SVN
Foto: Lukasz Kowalski

Dressuuramazone Marijke Giessen heeft besloten om voor zichzelf te beginnen. Ze was bijna vijf jaar de stalamazone van Stal Hexagon in het Zeeuwse Schore. Ze vertelt “Ik krijg heel veel aanvragen om paarden te rijden en les te geven. Ik dacht als ik het nu niet doe, doe ik het nooit. Het is een mooie tijd om te beginnen en van de Covid-19 epidemie heb ik niet veel last.”

Samenwerking

Giessen is een samenwerking aangegaan met de Belgische fokker Christophe Carmeliet. Giessen vertelt “Vorig jaar stuurde Christophe een bericht ‘Ben jij dat meisje die ik vroeger leerde paardrijden?’. Ik ben bij hem op gesprek gegaan en kreeg een merrie in training. Hij had toen een Habanna veulen en vroeg of ik daar mede-eigenaar van wilde worden. Die is nu een jaar oud. Uit de merrie komt volgend jaar hopelijk een Double Dutch veulen. Het is een hele leuke samenwerking en unieke kans dat je dat samen met een fokker kan doen.”

Grand Prix

Giessen heeft nu al een Grand Prix paard op stal gekregen. “Wilco Kats vroeg ‘wil je mijn paard rijden en uitbrengen in de Grand Prix? Dat is super luxe, net beginnen en nu al een Grand Prix paard op stal. Het is een hele stoere en lieve ruin. We moeten nog een combinatie vormen maar ik heb er heel veel zin in” aldus de amazone. Daarnaast heeft ze nog enkele paarden in training en voor de verkoop van Carmeliet.

Internationaal

Giessen was van vaste waarde voor Stal Hexagon. Met Esther SVN kwam ze internationaal uit in de U25. Ze vertelt “Na krap drie jaar reed ik al met drie paarden Grand Prix onder leiding van Leunus en Thamar. Nu ik voor mezelf begonnen ben rijd ik niet meer voor hen maar mijn paarden staan er wel gestald. Leunus heeft me de tijd gegeven om te bekijken hoe het loopt. Ik heb er een fantastische tijd gehad en ben heel blij dat ze me de tijd geven.”

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Lukasz Kowalski

Reacties