Marijke Miltenburgs fokproduct verkocht aan Isabell Werth: “Alles is op zijn plaats...

Marijke Miltenburgs fokproduct verkocht aan Isabell Werth: “Alles is op zijn plaats gevallen”

0 2895
Joshua
Joshua (Sezuan x Voice) als veulen

Isabell Werth, de dressuurkoningin van dit moment, was niet op zoek naar een jong paard. Tóch liet ze haar oog vallen op een 6-jarige tijdens een bezoek aan Helgstrand. Ze kocht de ‘Nederlandse’ Joshua (Sezuan x Voice x Jazz).

Zijn eerste 6 maanden groeide Joshua op bij de ouders van Marijke Miltenburg. “Het begon eigenlijk allemaal met Flieka (Voice x Jazz). Egbert Schep werd door Herman Jacobs getipt over een hele goede 3-jarige merrie. Egbert ging kijken, maar wist niet goed wat hij met zo’n jonge merrie moest,” vertelt Miltenburg.

Sezuan (v. Blue Hors Zack)

“Een paar dagen later ging ik kijken, en ik was gelijk weg van haar. Flieka heeft een geweldige stap en draf. Ik vond dat we gek zouden zijn als we haar niet zouden kopen. Dat zou echt een fout geweest zijn, en dus besloten Egbert, Herman en ik om de merrie samen te kopen.”

Flieka zou een tikkeltje meer front mogen hebben en de galop mag nog iéts ruimer. “Onze keus viel daardoor op Sezuan (v. Blue Hors Zack) en dat pakte perfect uit.” De kwaliteiten van de merrie en de hengst kwamen perfect bij elkaar in het veulen, dat de naam Joshua kreeg.

NMK-kampioene

“Tijdens de dracht van Joshua werd Flieka NMK-Kampioene. Daarnaast leidde haar opvallende optredens tot verkoop, onder de voorwaarde dat wij het veulen zouden houden en dat ze bij mijn ouders zou blijven staan tot Joshua eraf kon.”

Joshua werd ontdekt doordat Miltenburg beeldmateriaal van het veulen op Facebook plaatste. “Ik ontving veel berichten en telefoontjes over hem en uiteindelijk werd hij half aan Eleha Ramezani en half aan Helgstrand verkocht. Toen hij 6 maanden oud was vertrok hij naar Denemarken.”

Verassing

De daaropvolgende jaren verloren zijn fokkers hem even uit het oog. “Tot hij vorig jaar in de top 10 eindigde op het Deens kampioenschap voor Jonge Dressuurpaarden. Andreas Helgstrand had ons wel eens gezegd dat Joshua een goed paard geworden was, maar dat hij nu naar Isabell Werth gaat is wel een hele leuke verassing!”

“Je probeert natuurlijk altijd een goede merrie-hengst combinatie te maken, maar het is heel gaaf als alles de goede kant op rolt. Joshua is bij de goede mensen terecht gekomen en we hopen nog veel van hem te horen!”

 

Joshua
Flieka (Voice x Jazz), moeder van Joshua

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan

Reacties